Θα μας τρελάνουν;

Θα μας τρελάνουν;

Από τη μια, ο πρωθυπουργός γυρίζει από τη μια χώρα στην άλλη ψάχνο­ντας με… το κλεφτοφάναρο επενδυτές, στους οποίους προσφέρει «γη και ύδωρ» (ένα σωρό απαλλαγές και προνόμια) και, από την άλλη, η κυβέρνηση βάζει στο… ψυγείο επενδύσεις 300 εκατ. ευρώ που θέλει να κάνει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, μια επένδυση που θα δώσει μόνιμη δουλειά σε 1.200 εργαζομένους και σε άλλους 300 στο στάδιο της κατασκευής.

Το… περίεργο είναι ότι, ενώ η αρμόδια Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) στην προχθεσινή της συνεδρίαση ενέκρινε το σύνολο του επενδυτικού σχεδίου του ΟΛΠ, το οποίο μάλιστα είχε εγκρίνει η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έδωσε το ok στο σχέδιο κατασκευής τέταρτου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων, προϋπολογισμού 300 εκατ. ευρώ, που θα αυξήσει τη δυναμικότητα του λιμανιού κατά 10 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια τον χρόνο, με το… επιχείρημα ότι δεν είναι… ώριμες οι συνθήκες!

Η… δικαιολογία που δίνεται από κυβερνητικούς παράγοντες είναι ότι αντιδρούν στην επένδυση αυτή οι δήμοι της περιοχής, και συγκεκριμένα του Περάματος και της Δραπετσώνας – Κερατσινίου, όπως και τα συνδικάτα μετάλλου και η Ένωση Ναυπηγοεπισκευαστών.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση μπλοκάρει ουσιαστικά την εν λόγω επένδυση όταν σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να έρθει στην Αθήνα ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ!


Σχολιάστε εδώ