Η Όλγα Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Βελιγράδι

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Βελιγράδι

Η Όλγα Κεφαλογιάννη, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στο Βελιγράδι.

Ξεκίνησαν σήμερα στο Βελιγράδι οι εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) με βασική ομιλήτρια την επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, Βουλευτή Α’ Αθήνας και πρώην Υπουργό Όλγα Κεφαλογιάννη.

Κεντρικό θέμα της ολομέλειας είναι η «Ενίσχυση του διεθνούς δικαίου: Κοινοβουλευτικοί ρόλοι και μηχανισμοί και η συμβολή της περιφερειακής συνεργασίας». Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί η ποινικοποίηση του αδικήματος της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, η προετοιμασία για την κοινοβουλευτική Σύνοδο που θα διεξαχθεί κατά τη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή (COP 25, Χιλή), η ενσωμάτωση της ψηφιακής νομοθεσίας και της κυκλικής οικονομίας για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης, με έμφαση στην υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή η επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης έως το 2030: και ο ρόλος των Κοινοβουλίων στην εξασφάλιση του δικαιώματος στην υγεία, ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου σύμφωνα με τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και άλλα.

Η Διακοινοβουλευτική Ένωση είναι ο παγκόσμιος οργανισμός των Κοινοβουλίων και ιδρύθηκε το 1889. Αριθμεί 178 χώρες-μέλη και 12 συνδεδεμένα μέλη, χωρίς δικαίωμα ψήφου. Η Βουλή των Ελλήνων είναι μέλος της από το 1890.

Στη φωτογραφία η κα Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς στην έναρξη των εργασιών της Συνέλευσης.


Σχολιάστε εδώ