Τσιμουδιά από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Ερντογάν και τις απειλές κατά της Ελλάδας!

Τσιμουδιά από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ για τον Ερντογάν και τις απειλές κατά της Ελλάδας!

Παρά την πρόκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας

Τους χορεύει όλους στο ταψί ο Σουλτάνος της Τουρκίας. Από τον Τραμπ μέχρι τον Πούτιν και τους ευρωπαίους ηγέτες, συμπεριλαμβανομένου του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ Γ. Στόλτενμπεργκ, ο οποίος στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατάπιε τη γλώσσα του στις επισημάνσεις του για τις παραβιάσεις των συνόρων, του εδάφους και της κυριαρχίας μέλους του ΝΑΤΟ, με τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο να τονίζει ότι «είναι απολύτως αυθαίρετες –ως καταφανώς αντίθετες προς κάθε έννοια του Διεθνούς Δικαίου– και εξαιρετικά επικίνδυνες οι πολεμικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Συρίας».

Στην επισήμανση αυτών των θεμάτων, των καθημερινών προκλήσεων του ίδιου του Προέδρου της Τουρκίας, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έκανε ότι δεν… άκουσε και το μόνο που είπε ήταν ότι «η Ελλάδα είναι ένας ισχυρός σύμμαχός μας», προσθέτοντας: «Είμαστε εξαιρετικά επιτυχημένη Συμμαχία, μεγάλος παγκόσμιος Οργανισμός, ο οποίος έχει μεγάλη Ιστορία, ακριβώς γιατί καταφέραμε να μείνουμε ενωμένοι σε έναν κόσμο που αλλάζει. Προσαρμοζόμαστε και αλλάζουμε κι εμείς». Και τόνισε: «Όλα τα μέλη πρεσβεύουμε και συμμεριζόμαστε τις ίδιες αρχές. Δηλαδή, υπερασπιζόμαστε την αξία της Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των Θεμελιωδών Ελευθεριών»!

Στη συνάντηση δε που είχε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ με τον πρωθυπουργό συνέστησε στην Τουρκία… αυτοσυγκράτηση!

Τα είπε έξω από τα δόντια ο Παυλόπουλος
«Η Ελλάδα έχει αποδείξει –και αποδεικνύει καθημερινά, κατά γενική ομολογία– πως αποτελεί υπόδειγμα συνεπούς και αποτελεσματικού συμμάχου στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ως προς όλο το φάσμα των υποχρεώσεών της. Γι’ αυτό αξίζει την αναγνώριση και τον σεβασμό όλων των συμμάχων της στο ΝΑΤΟ. Τούτο συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, και τα εξής:

Πρώτον, η Συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ, πρέπει να συμπαρασταθεί εμπράκτως στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση του Προσφυγικού –Μεταναστευτικού ζητήματος, πάντοτε με γνώμονα τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου.

Και, δεύτερον, η Συμμαχία μας, το ΝΑΤΟ, πρέπει να υπερασπισθεί εμπράκτως την Ελλάδα έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να προσβάλει τα σύνορά της, την επικράτειά της και την κυριαρχία της, πολλώ μάλλον όταν πρόκειται για σύνορα και επικράτεια και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το πρωτογενές Ευρωπαϊκό Δίκαιο. Και όταν λέω έναντι οιουδήποτε, το εννοώ στο ακέραιο, δοθέντος ότι αφορά ακόμη και μέλη του ΝΑΤΟ. Διότι οφείλουμε να ερμηνεύουμε τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου περί οργάνωσης και λειτουργίας του ΝΑΤΟ όχι μόνο κατά το γράμμα τους αλλά, κατ’ εξοχήν μάλιστα, κατά το πνεύμα τους, το οποίο αναδεικνύεται από την ίδια την αποστολή της Συμμαχίας. Και το πνεύμα αυτό δεν ανέχεται, κατ’ ουδένα τρόπο, οιασδήποτε μορφής προσβολή των συνόρων, του εδάφους και της κυριαρχίας μέλους του ΝΑΤΟ, απ’ οπουδήποτε και αν προέρχεται. Υπό διαφορετική εκδοχή αποδυναμώνεται, και δη επικίνδυνα, το ίδιο το ΝΑΤΟ».

Φωτό: kontranews.gr


Σχολιάστε εδώ