Συνάντηση Μ. Κόνσολα, Κ. Λούλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας για τον επανασχεδιασμό του χάρτη των άγονων γραμμών

Συνάντηση Μ. Κόνσολα, Κ. Λούλη με τον Υπουργό Ναυτιλίας για τον επανασχεδιασμό του χάρτη των άγονων γραμμών

Συνάντηση εργασίας είχε ο Υφυπουργός Τουρισμού, κ. Μάνος Κόνσολας, o Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Κωνσταντίνος Λούλης, με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννη Πλακιωτάκη.

Ο Υφυπουργός Τουρισμού και ο Γενικός Γραμματέας, έθεσαν το ζήτημα του επανασχεδιασμού του χάρτη των άγονων γραμμών με βάση τις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής έχει ήδη προχωρήσει στην αύξηση του προϋπολογισμού για τις άγονες γραμμές από τα 90 εκ. ευρώ στα 130 εκ. ευρώ.

Το γεγονός αυτό θα συμβάλλει στο να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες εξυπηρέτησης για τους πολίτες και για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των μικρών νησιών.

Επίσης συζητήθηκε η δυνατότητα ακτοπλοϊκής σύνδεσης της Καρπάθου και της Κάσου με την Κρήτη, καθώς τέθηκε και η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού συζήτησε με τον κ. Πλακιωτάκη και τα ζητήματα που συνδέονται με την κρουαζιέρα. Κοινή πεποίθηση και των δύο πλευρών είναι η υλοποίηση της προγραμματικής δέσμευσης της Νέας Δημοκρατίας για την αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και των υπηρεσιών για την κρουαζιέρα.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής θα προχωρήσει σε διορθωτικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο για την παραχώρηση λιμενικών εγκαταστάσεων σε εταιρείες διαχείρισης κρουαζιέρας στα μεγάλα λιμάνια που αποτελούν προορισμούς και έχουν προοπτικές λειτουργίας ως home port.

Ο Μάνος Κόνσολας έθεσε, επίσης, το ζήτημα της αναβάθμισης της Σχολής Δυτών Καλύμνου. Επισήμανε ότι με το νέο νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό, δημιουργούνται νέες προοπτικές και η αναβάθμιση της Σχολής Δυτών είναι μονόδρομος αφού θα πρέπει να αλλάξει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και να δημιουργηθούν νέες ειδικότητες  σε τομείς, όπως:

– Λιμενικά Έργα.

– Καταδύσεις στις Πλατφόρμες Πετρελαίου.

– Αρχαιολογική ανεύρεση και ανέλκυση.


Σχολιάστε εδώ