Έχει πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση τι γίνεται στη Θράκη;

Έχει πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση τι γίνεται στη Θράκη;

Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς σκέφτεται να πράξει η κυβέρνηση στη Θράκη, όπου οι παρεμβάσεις της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν μάλλον διαλυτικές, καθώς κυριάρχησε το μικροκομματικό συμφέρον, μιας και η ψήφος της μειονότητας είχε κατευθυνθεί μαζικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό που γνωρίζουμε όμως είναι ότι πρέπει άμεσα να γίνουν κινήσεις, γιατί το κλίμα είναι μεν σιωπηλό, αλλά οι εκπρόσωποι του τουρκισμού δουλεύουν ε­ντατικά.

Συγκεκριμένα, στο μειονοτικό σχολείο Κομοτηνής εμποδίστηκε η είσοδος στον μουφτή, ενώ οργανώθηκε πορεία διαμαρτυρίας στην Ξάνθη και πάλι με αφορμή το εκπαιδευτικό και την απουσία χώρων για να καλυφθούν οι ανάγκες που δημιουργήθηκαν με την υπερπληθώρα μαθητών που έγραψαν στο σχολείο οι υπεύθυνοι.

Ας ελπίσουμε ότι η απάντηση δεν θα είναι η αποδοχή του αιτήματος για άνοιγμα νέων αιθουσών στα μειονοτικά σχολεία, αλλά η ενδυνάμωση των δημόσιων σχολείων, όπου όμως θα πρέπει πλέον να διδάσκεται και η μητρική γλώσσα των μαθητών.

Κανονικά μαθήματα και όχι προγράμματα μουσουλμανοπαίδων, ακριβοπληρωμένα επί δεκαετίες, που ελάχιστα προσέφεραν στην ομαλή ενσωμάτωση των μουσουλμανοπαίδων στην ελληνική κοινωνία.

Δεν είναι γνωστό πώς θα χειριστεί το θέμα η κυβέρνηση, αλλά πάντως και ο αρμόδιος γ.γ. Γιώργος Καλαντζής θα πρέπει να κινηθεί γρήγορα στην υπόθεση του μουφτή Κομοτηνής, καθώς φαίνεται ότι ο τοποτηρητής δεν έχει κατορθώσει να γίνει ευρύτερα αποδεκτός…

[email protected]

Φωτό: okul-istiyoruz.webnode.gr


Σχολιάστε εδώ