Παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος σε προανακριτική με 172 ψήφους – Τι απάντησε στις κατηγορίες

Παραπέμπεται ο Παπαγγελόπουλος σε προανακριτική με 172 ψήφους – Τι απάντησε στις κατηγορίες

Δ. Παπαγγελόπουλος: Επιδιώκουν την πολιτική μου εξόντωση – Στόχος της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα

Την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σε προανακριτική επιτροπή για τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis αποφάσισε η Βουλή με 172 θετικές ψήφους. 84 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση της πλειοψηφίας και 39 ήταν απόντες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ απουσίαζαν ο Γιώργος Κατρούγκαλος και η Θεοδώρα Τζάκρη που βρίσκονται σε ταξίδι στο εξωτερικό, όπως επίσης και οι Νεκτάριος Σαντορινιός και Νίκος Φίλης που δεν βρέθηκαν στην ψηφοφορία για λόγους υγείας. Απόντας ήταν και ο Γιάννης Αντωνιάδης από τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος απουσίαζε και αυτός στο εξωτερικό.

Είχε προηγηθεί η αποχώρηση σειράς κομμάτων της αντιπολίτευσης, ενώ η κυβέρνηση απουσίαζε από τα έδρανα για λόγους αρχής. Η συζήτηση διεξήχθη σε υψηλούς τόνους.

«Σαθρή» και «γελοία» χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση Προκαταρτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τους χειρισμούς του στην υπόθεση Novartis, καταγγέλοντας σχέδιο πολιτικής δίωξης και εξόντωσής του.

Κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Παπαγγελόπουλος έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία, ενώ επισήμανε ότι δεν αναφέρεται στην πρόταση της ΝΔ, ούτε καν το όνομα των φυσικών αυτουργών των αδικήματος της ηθικής αυτουργίας που του αποδίδεται.

«Σήμερα θα μετατρέψω τους κατήγορούς μου σε κατηγορούμενος. Είμαι υποχρεωμένος να αποκαλύψω τους πρωτεργάτες της εγκληματικής ομάδας που θέλει να συγκαλύψει τις δικές της ευθύνες», πρόσθεσε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Βομβαρδίζομαι από ψευδείς συκοφαντίες εδώ και πολύ καιρό. Επειδή είμαι θεσμικός άνθρωπος δεν έχω απαντήσει μέχρι τώρα δημόσια, σήμερα όμως θα αποδείξω τις συκοφαντίες και τους συκοφάντες», ανέφερε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο για «ψευδομάρτυρες ιδίως από τον χώρο της δικαιοσύνης», οι οποίοι, όπως είπε, έχουν σπεύσει να συγκροτήσουν «εγκληματική οργάνωση».

«Αν ήμουν σκευωρός δεν θα είχα φροντίσει να εξασφαλίσω κάποιου είδους ασυλία; δεν θα είχα βάλει υποψηφιότητα για βουλευτής;» διερωτήθηκε ο κ. Παπαγγελόπουλος και τόνισε ότι δεν άκουσε κανένα στοιχείο εναντίον του, παρά μόνο εκθέσεις ιδεών.

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός κατήγγειλε ότι στόχος της πρότασης της ΝΔ είναι να «λεκιάσει» τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. «Δεν τολμάτε να τα βάλετε μαζί του. Τα βάζετε με εμένα μπας και αφήσετε κανένα λεκέ στον Τσίπρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Τέλος, ο κ. Παπαγγελόπουλος είπε πως τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του θα τα πάει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, όταν ξεκινήσει η Προανακριτική, ενώ ανέφερε πως θα ζητήσει την προστασία του και την προστασία της οικογένειας του.

Πηγή: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ