Καίρια παρέμβαση Παυλόπουλου: Το Σύνταγμα ορίζει ότι επικρατούσα  θρησκεία είναι αυτή που έχουμε σήμερα

Καίρια παρέμβαση Παυλόπουλου: Το Σύνταγμα ορίζει ότι επικρατούσα θρησκεία είναι αυτή που έχουμε σήμερα

– Από το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου

Στη μία και μοναδική αλήθεια, που είναι καταγεγραμμένη ήδη από το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, τον πρώτο καταστατικό χάρτη της πατρίδας μας, ως προς το τι σηματοδοτεί η σχέση Εκκλησίας – Πολιτείας –σχέση την οποία επιδιώκουν να αμφισβητήσουν κάποιοι… προοδευτικοί, που θέλουν να κατεδαφίσουν όλα όσα ενώνουν τη χώρα, την ώρα μάλιστα που ο… γείτονας δεν κρύβει τις προθέσεις του– αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από τον ιερό τόπο της Άλωσης της Τριπολιτσάς, όπου παραβρέθηκε στον εορτασμό της 198ης επετείου.

Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, με ντοκουμέντα τα οποία κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει:
«Το Σύνταγμα ορίζει ότι επικρατούσα θρησκεία είναι αυτή που έχουμε σήμερα στην Ελλάδα. Δεν λέει το Σύνταγμα ότι είναι ένας κανόνας που επιβάλλει να έχουμε αυτήν τη θρησκεία. Αποτυπώνει μια πραγματικότητα. Ποιος αμφιβάλλει σήμερα ποια είναι η επικρατούσα θρησκεία στην Ελλάδα; Αυτή είναι μια αλήθεια. Το να επιδιώκουμε να αναθεωρήσουμε διατάξεις κανόνων δικαίου είναι απολύτως θεμιτό.

Το να επιδιώκουμε αναθεώρηση διατάξεων που καταγράφουν ιστορικές αλήθειες είναι η πιο ανιστόρητη αντιμετώπιση διατάξεων του Συντάγματος, όπως και άγνοια του πραγματικού περιεχομένου του Συντάγματος». Ξεκινώντας την παρέμβασή του στο γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο δήμαρχος της Τρίπολης, ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος τόνισε τα εξής: «Εμείς οι Έλληνες δεν πρέπει να ξεχνάμε τους κοινούς αγώνες Πολιτείας και Εκκλησίας στις μεγάλες στιγμές του έθνους και του λαού μας, και αυτό είναι αποδεδειγμένο. Και αν κάνω αυτή την αναφορά, είναι γιατί βρισκόμαστε σε μια διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Και συνήθιζα, ξέρετε, να παίρνω θέσεις σαφείς, πάντοτε στο πλαίσιο του ρόλου μου. Θέλω δε να τονίσω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλα τα Συντάγματα, από το πρώτο, το Προσωρινό Πολίτευμα της Επιδαύρου, έχουν καταγράψει και καταγράφουν ιστορικές αλήθειες, μεταξύ των οποίων και το τι σηματοδοτεί αυτή η σχέση Εκκλησίας και Πολιτείας. Είναι διατάξεις σε όλα τα Συντάγματα, και στο ισχύον Σύνταγμά μας. Αυτές οι διατάξεις δεν έχουν αμιγώς κανονιστικό περιεχόμενο, έχουν και περιεχόμενο ιστορικής καταγραφής».

Σε αναμονή η Εκκλησία…

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έκανε αποδεκτή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το θέμα των νέων προγραμμάτων σπουδών των Θρησκευτικών, τα οποία έκρινε αντισυνταγματικά, επισημαίνοντας ότι ευρίσκεται σε αναμονή της εφαρμογής της εν λόγω αποφάσεως του ΣτΕ από την Πολιτεία και από το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και είναι πάντοτε σε διάθεση συνεργασίας και επικοινωνίας για το καλύτερο αποτέλεσμα της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών βάσει των οριζόμενων από το Σύνταγμα.
Που σημαίνει ότι η ΔΙΣ περιμένει τις επιλογές του υπουργείου Παιδείας και μετά θα πάρει τις αποφάσεις της, σύμφωνα με πηγές της Εκκλησίας.


Σχολιάστε εδώ