Εκατομμύρια ευρώ έβγαλαν κάποιοι από τα ΑΦΜ σε πρόσφυγες…

Εκατομμύρια ευρώ έβγαλαν κάποιοι από τα ΑΦΜ σε πρόσφυγες…

Ξαφνικά, με κάποιες εβδομάδες καθυστέρηση, πήραν χαμπάρι κάποιες από τις… μεγάλες εφημερίδες το αλισβερίσι που γίνεται από πρόσφυγες στη Μυτιλήνη, στη Χίο και γενικά σε όλα τα νησιά μας που είναι στην πρώτη γραμμή… ελεύθερης εισόδου από το… βιλαέτι του Ερντογάν, με τη χορήγηση ΑΦΜ από τις Εφορίες με μια απλή δήλωση.

Τα οποία στη συνέχεια άρχισαν να τα πουλάνε στη μαύρη αγορά, με την τιμή τους να φτάνει μέχρι και τα 10.000 ευρώ. Και οι… αγοραστές έστησαν με τα ΑΦΜ προσφύγων κύκλωμα φοροδιαφυγής. Στο όνομα του πρόσφυγα, το Δημόσιο έχανε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Το «Π» είχε αποκαλύψει στο φύλλο της 15ης Σεπτεμβρίου την κομπίνα που είχε στηθεί με τίτλο στην πρώτη σελίδα: «Στο… εμπόριο πωλούνται ΑΦΜ προσφύγων σε καλές τιμές, τα οποία χρησιμοποιούνται για φοροδιαφυγή». Με την κύρια ευθύνη να ανήκει σε εκείνους που είχαν τη φαεινή ιδέα να δώσουν ΑΦΜ στους πρόσφυγες με… το σκεπτικό ότι, έχοντας ΑΦΜ, θα μπορούν να ανοίξουν… μαγαζί ή να πιάσουν δουλειά.

Τελικά, έγινε το αλισβερίσι… Με άγνωστη την έκταση της φοροδιαφυγής. Και κάποιοι έβγαλαν εκατομμύρια ευρώ. Άλλη μια… επιτυχία εκείνων που χειρίζονται το Προσφυγικό…


Σχολιάστε εδώ