Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε  την ελληνικότητα της Θράκης

Παυλόπουλος: Θα υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Θράκης

-Στον απόηχο των διακηρύξεων του Τ. Ερντογάν, ο οποίος επισήμανε ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των… ομογενών του σε Κύπρο και Θράκη

Και νέο αυστηρό μήνυμα –αυτήν τη φορά από την Ξάνθη– απηύθυνε προς την Τουρκία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος, καλώντας τη να ζητήσει συγγνώμη για τις συνεχείς παραβιάσεις της διεθνούς νομιμότητας.

Η παρέμβαση αυτή έρχεται σε μια χρονική περίοδο που η Άγκυρα κλιμακώνει τις προκλήσεις και τις απειλές έναντι τόσο της Ελλάδας, όσο και της Κύπρου. Είναι δε και στον απόηχο των διακηρύξεων του Τ. Ερντογάν, ο οποίος επισήμανε ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των… ομογενών του σε Κύπρο και Θράκη.

Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση στεφάνου, με την ευκαιρία της 100ής επετείου Απελευθέρωσης της Ξάνθης, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι Έλληνες υπό όρους αρραγούς ενότητας «είμαστε αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στο να υπερασπισθούμε, με βάση το διεθνές και το ευρωπαϊκό δίκαιο, στο διηνεκές και έναντι πάντων, την ελληνικότητα της Θράκης, με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων των κατοίκων της, κατ’ εξοχήν δε με πλήρη και υποδειγματικό σεβασμό της θρησκευτικής ελευθερίας».

Συνέχισε, δε, τονίζοντας ότι η παραπάνω επισήμανση απευθύνεται πρωτίστως «σ’ εκείνους οι οποίοι παραχαράσσουν, αδιστάκτως, την Ιστορία και την πραγματικότητα, δοθέντος μάλιστα ότι η πρότερη αλλά ακόμη και η τρέχουσα υποκριτική, καθ’ όλα, συμπεριφορά τους επιβάλλει να ζητήσουν συγγνώμη για τη συνεχή και κατά συρροή παραβίαση της διεθνούς και της ευρωπαϊκής νομιμότητας, αντί να προβάλλουν προκλητικώς αβάσιμες και παράνομες αιτιάσεις».


Σχολιάστε εδώ