Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ: Πρωτοφανής αγένεια υπουργού για να ευνοηθούν εργατοπατέρες (ανακοίνωση)

Συνταξιούχοι ΤΣΜΕΔΕ: Πρωτοφανής αγένεια υπουργού για να ευνοηθούν εργατοπατέρες (ανακοίνωση)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο κύριος Μηταράκης, Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, είχε ειδοποιηθεί εδώ και μήνες για τα αιτήματα της ΕΣΤΑΜΕΔΕ και της ΠΕΤΟΜ ΤΕΕ και τα προβλήματα των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ που θα αναδεικνυόταν κατά την εκδήλωση της 4 Οκτώβρη, η οποία θα κατέληγε στις 12:30 στο υπουργείο του, με αίτημα να υποδεχθεί τη διοίκησή τους. Το αίτημα είχε γίνει συγκεκριμένο μια εβδομάδα πριν, και είχε αποσταλεί το υπόμνημα των προβλημάτων για τα οποία θα όφειλε να τοποθετηθεί.

Κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων στις 1 Οκτωβρη είχε δηλώσει με σαφήνεια στον πρόεδρο των δύο σωματείων μας ότι θα μας υποδεχτεί την καθορισμένη ώρα.

Όταν, μετά από την πετυχημένη συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο του ΤΣΜΕΔΕ στην Κλαυθμώνος έφτασαν οι συγκεντρωμένοι μπροστά στο υπουργείο του στις 12:30 ακριβώς, οι αρμόδιοι στην είσοδο είπαν ότι αυτή τη στιγμή ο κ. Υφυπουργός συνεδριάζει με την… ΕΣΤΑΜΕΔΕ, είναι πάνω ο κ. Δούκας. Στις έντονες διαμαρτυρίες γι΄ αυτήν την υποδοχή, την ώρα του καθορισμένου ραντεβού με μας, των σφετεριστών του τίτλου της ΕΣΤΑΜΕΔΕ που λάκισαν από τη γενική συνέλευση όταν έχασαν την πλειοψηφία, απάντησε ουσιαστικά ο Υφυπουργός μέσω των υφισταμένων του οτι θα υποδεχτεί τη διοίκηση των δύο Σωματείων μας στις 1:00. Αποφασίσαμε, μαζί με τους συγκεντρωμένους, να μείνουμε και να φωνάζουμε συνθήματα ως τις 1:00. Όταν έφτασε η 1.00 ήρθε ο επιτετραμμένος του υπουργού να πει ότι θα σας ειδοποιήσω ν΄ ανέβετε. Η διοίκηση των δυο σωματείων μας του απάντησε με σαφήνεια να του μεταβιβάσει οτι αν δεν μας ειδοποιήσει ως τις 1:10, θα αποχωρήσουμε. Επρόκειτο για την μοναδική αξιοπρεπή απάντηση που μπορούσε να εκφραστεί σ΄ αυτή την πρωτοφανή αγένεια και εύνοια στους νόθους εργατοπατερες και την καταφανή πρόθεση να περιμένουμε απροσδιόριστο χρονο, πανω από τα 40 λεπτά που μας υποχρέωσε ήδη να περιμένουμε, για να υποδεχτεί τους νόθους εργατοπατέρες στην θεση μας, αυτούς που πριν δυο μερες, σε σχετική ενημέρωση στα μελη της ΕΣΤΑΜΕΔΕ, ειπαν πως θα δουν τον Υφυπουργό, χωρις να αναφέρουν πότε, άρα δεν ειχαν κλείσει ραντεβού.

Το έχουμε δηλώσει εδώ και μήνες, όπως το δηλώνουμε σε όλους τους υπουργούς και άλλους πολιτικούς προϊσταμένους με ευγενικούς όρους, ότι δεν μας ενδιαφέρει να δούμε τους ίδιους. Η υποδοχή μας ή όχι από αυτούς αντικαθρεφτίζει το σεβασμό που θέλουν να δείξουν στους πατεράδες τους που διαδηλωνουν μπροστα στο γραφείο τους, παρα τις δυσκολίες της ηλικίας, στους εκατοντάδες των αγωνιζομένων συνταξιούχων που πρωτοστατούν για την υπεράσπιση των συμφερόντων των 30 χιλιάδων συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ. Απαιτούμε να απαντούν στα θέματα που τοποθετούμε και στα αιτήματά μας, ακόμα και πριν την εκπνοη του άνετου χρόνου προειδοποίησης, κατά το αίτημα του ραντεβού, είτε με ένα email, είτε με την υποδοχή από κάποιον ειδικά επιτετραμμένο, για να μας εκφράσει τις θέσεις του υπουργείου και να γίνει η όποια συζήτηση.

Η συμπεριφορά του κυρίου Μηταράκη επισφραγίζει την εκλεκτική συγγένεια κυβέρνησης και εργατοπατέρων κάθε λογής. Ακολουθεί με τον τρόπο της τη ρηση του κυρίου Μητσοτάκη για τους λίγους που διαδηλώνουν και εμποδίζουν τους πολλούς στις απεργίες. Αντάξιοι κληρονόμοι κείνου του ανεκδιήγητου Λάσκαρη που θα καταργούσε την πάλη των τάξεων.

Ελπίζουμε να ήταν ευχάριστος ο συναγελασμός σας κύριε υφυπουργέ με τους 5-6 νοθους εργατοπατέρες που δεν αντιπροσωπεύουν παρά τον εαυτό τους, και να μην σας ενόχλησαν πολύ τα βροντερά συνθήματα των δεκάδων συνάδελφων που βρισκόντουσαν μπροστά στις λαμαρίνες σας.

Οι συγκεντρωμένοι, μετά την έκφραση των τελευταίων βροντερών συνθημάτων στην εκπνοή του δεκαλέπτου, ξαναγύρισαν στο αίθριο της εισόδου του ΤΣΜΕΔΕ όπου πραγματοποίησαν το προγραμματισμένο συμπόσιο τους, που είχε σαν αντικείμενο το αίσχος της συμπεριφοράς του κυρίου υφυπουργού, που ταιριάζει θαυμάσια στην αντιασφαλιστικη λαίλαπα που συνεχίζεται με νέα ορμή απο την κυβέρνηση, και προβληματίστηκαν για την καλύτερη δυνατή απάντηση – καταγγελία μας. Οσο για τα προβλήματα και αιτηματά μας που τα γνωρίζει, η κώφευση του εδώ και μήνες δηλώνει τη άρνησή ικανοποίησης ή επίλυσης ούτε και του μικρότερου από αυτά. Μάλλον η συζήτησή του με τους εργατοπατέρες θα τα οξύνει. Οι συνάδελφοι που αγωνίζονται περήφανα για τα δικαιώματά τους εέχουν το λόγο. Δεν θα καλοπεράσει μαζί μας ο κ. Υφυπουργός. Πολύ νωρίς θα μας ξαναδεί στις λαμαρίνες του. Και σε κάθε περίπτωση, κάθε μέρα που περνά χωρίς να τοποθετηθεί στα αιτήματα, προβλήματα και επισημάνσεις μας, που γνωρίζει από τον Αύγουστο, αποτελεί παράταση της απαράδεκτης στασης του, απέναντι στους συνταξιουχους του ΤΣΜΕΔΕ.

Και αυτό που κάνουμε εδώ, μάλλον αποτελεί και την καλύτερη δυνατή πίεση των αδικημένων συνταξιούχων του ΤΣΜΕΔΕ και θα ΄ναι στη ρίζα οποιασδήποτε υποχώρησης, ή ματαίωσης νέων βλαβερών κυβερνητικών και άλλων ενεργειών σε βάρος των συνταξιούχων ΤΣΜΕΔΕ.

Για την ΕΣΤΑΜΕΔΕ και την ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
Κώστας Τζατζάνης πρόεδρος ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ
Σταύρος Βαρουτσής, γ. γραμματέας ΕΣΤΑΜΕΔΕ και ΠΕΤΟΜ-ΤΕΕ


Σχολιάστε εδώ