Η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιουέ δηλώνει: Ο Πειραιάς σύντομα θα είναι ένα από τα 30 κορυφαία λιμάνια παγκοσμίως

Η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιουέ δηλώνει: Ο Πειραιάς σύντομα θα είναι ένα από τα 30 κορυφαία λιμάνια παγκοσμίως

-Η σινοελληνική συνεργασία στη ναυτιλία έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη
-Συνεργασία Cosco – ΟΛΠ στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο

Πολλά έχει επενδύσει η Κίνα στον Πειραιά, με το λιμάνι του να ανοίγει τον δρόμο για την καρδιά της Ευρώπης, και όχι μόνο. Και οι Κινέζοι είναι αποφασισμένοι να καταστήσουν τον Πειραιά ένα από τα 30 κορυφαία λιμάνια του κόσμου.

Το είπε ξεκάθαρα η πρέσβειρα της Κίνας Τσανγκ Τσιγιουέ στη συνέντευξή της στην «Καθημερινή»:
– «Το λιμάνι του Πειραιά έχει αναδειχθεί στο ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων του κόσμου και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα είναι ένα από τα κορυφαία 30 λιμάνια παγκοσμίως».

Και τόνισε: «Το λιμάνι δίνει εργασία σε περισσότερα από 3.000 άτομα στην Ελλάδα και έχει συμβάλει έμμεσα στη δημιουργία 10.000 θέσεων εργασίας. Αποτελεί εμβληματικό επενδυτικό πρόγραμμα για τη συνεργασία μας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ‘‘Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος’’ και έχει συνεισφέρει ουσιαστικά στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Η επιτυχία του λιμα­νιού του Πειραιά είναι αδιάψευστος μάρτυρας του γεγονότος ότι η Κίνα και η Ελλάδα, δύο αρχαίοι πολιτισμοί και δύο χώρες που τις συνδέουν φιλία και εταιρικοί δεσμοί, μπορούν να συνεργάζονται αποκομίζοντας σπουδαία αμοιβαία οφέλη».

Επισήμανε επίσης η κινέζα πρέσβειρα ότι «από το 2000 Έλληνες εφοπλιστές έχουν παραγγείλει πολλές εκατοντάδες εμπορικά πλοία» και αποκάλυψε ότι «το 2012 η κινεζική κυβέρνηση δημιούργησε ένα ταμείο 5 δισ. δολαρίων, με τη βοήθεια του οποίου Έλληνες εφοπλιστές μπόρεσαν να ναυπηγήσουν νέα πλοία στην Κίνα». Αναφέρθηκε επίσης στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της Cosco για τον ΟΛΠ, που ανοίγει νέους ορίζοντες για τη σινοελληνική συνεργασία στον ναυπηγοεπισκευαστικό κλάδο.

Και η κυρία Τσανγκ Τσιγιουέ κατέληξε λέγο­ντας ότι η κινεζική πλευρά είναι πρόθυμη να εισάγει περισσότερα ποιοτικά ελληνικά γεωργικά προϊόντα, στηρίζοντας την ανάπτυξη του διμερούς ε­μπορίου.

Φωτό: defence-point.gr


Σχολιάστε εδώ