Διεργασίες τραπεζών – ΥΠΟΙΚ για τη λειτουργία του σχεδίου “Ηρακλής”

Διεργασίες τραπεζών – ΥΠΟΙΚ για τη λειτουργία του σχεδίου “Ηρακλής”

Ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ της Πέμπτης, η συνάντηση των τραπεζιτών με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τον χρηματοπιστωτικό τομέα Γιώργο Ζαββό, που ξεκίνησε στις 6.30 το απόγευμα.

Η συνάντηση είχε ως αντικείμενο το ελληνικό Asset Protection Scheme (σχέδιο “Ηρακλής”), το οποίο προωθεί η κυβέρνηση για τη συστημική μείωση των “κόκκινων” δανείων.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, κ.κ. Παύλος Μυλωνάς (Εθνική Τράπεζα), Χρήστος Μεγάλου (Τράπεζα Πειραιώς), Φωκίων Καραβίας (Eurobank) και Βασίλης Ψάλτης (Alpha Bank), καθώς επίσης και ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης.

Μαζί με τους τραπεζίτες, στη συνάντηση παρευρισκόταν και ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών Γιάννης Μούργελας.

Στη συνάντηση οι τραπεζίτες έθεσαν τα ζητήματα που απασχολούν την κάθε τράπεζα αναφορικά με τους όρους συμμετοχής της στο APS, όπως για παράδειγμα το κόστος των εγγυήσεων του ελληνικού δημοσίου, καθώς και το ύψος των δανείων που θα μπορούν να μεταφέρουν στο σχήμα.


Σχολιάστε εδώ