Παρίσι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας

Παρίσι: Τέσσερις νεκροί από επίθεση στο αρχηγείο της αστυνομίας

Τέσσερις αστυνομικοί σκοτώθηκαν κατά την επίθεση με μαχαίρι που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το απόγευμα (13.30 ώρα Γαλλίας) στο αρχηγείο της αστυνομίας στην καρδιά του Παρισιού. Νεκρός είναι και ο δράστης της επίθεσης ο οποίος σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το euronews, επί τόπου έσπευσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ.

Εκπρόσωπος του συνδικάτου της αστυνομίας δήλωσε ότι ο δράστης της επίθεσης εργαζόταν εδώ και 20 χρόνια στην αστυνομία ενώ είχε πρόσφατα μετατεθεί στην υπηρεσία πληροφοριών. «Για εσωτερικό δράμα» έκανε λόγο ο Κριστόφ Κρεπέν, εκπρόσωπος του συνδικάτου France Police. Τα κίνητρά του παραμένουν υπό διερεύνηση ωστόσο οι συνδικαλιστές της αστυνομίας λένε πως εστράφη κατά των ιεραρχικά ανώτερών του από τους οποίους είχε παράπονα.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει αποκλεισθεί και ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου.

Η εταιρεία του παρισινού μετρό RATP ανακοίνωσε επίσης ότι ο σταθμός Cite, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, έκλεισε για λόγους ασφαλείας.


Σχολιάστε εδώ