Πάει για νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας

Πάει για νέο κόμμα ο Αλέξης Τσίπρας

Αν δεν συμφωνήσουν οι «53» στη διεύρυνση

-Ξεκινάει περιοδείες σε όλη τη χώρα
-Απέραντη… κουζίνα ο ΣΥΡΙΖΑ

Αποφασισμένος να προχωρήσει στη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ο Αλ. Τσίπρας, χωρίς διάθεση σύγκρουσης –στη φάση αυτή– με τους εσωκομματικούς του αντιπάλους. Προειδοποιεί ωστόσο ότι, αν η ομάδα των «53» και όποια άλλα στελέχη επιμείνουν να προβάλλουν ενστάσεις και να εγείρουν εμπόδια στο εγχείρημα, τότε θα προχωρήσει στη δημιουργία νέου κόμματος.

«Η Αριστερά δεν βρίσκεται στις κλειστές πόρτες των συνεδριάσεων των πεφωτισμένων, αλλά στους πολλούς, απλούς, καθημερινούς ανθρώπους», υπογράμμισε μιλώντας προχθές (Παρασκευή) στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, σε μια ευθεία αιχμή κατά των στελεχών που αντιδρούν στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία. Στέλνοντας δε σαφές μήνυμα προς κάθε πτέρυγα του κόμματος υπογράμμισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες»!

Την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει «απέραντη κουζίνα», καθώς τα «μαγειρέματα» δίνουν και παίρνουν, όχι μόνο σε κεντρικό αλλά και σε περιφερειακό επίπεδο. Πίσω από τον κ. Τσίπρα στο εγχείρημα της διεύρυνσης στοιχίζονται στελέχη από τη νέα γενιά, όπως οι Ν. Παππάς, Δ. Τζανακόπουλος, Έφη Αχτσιόγλου, αλλά και στελέχη προερχόμενα από το πρώην ΠΑΣΟΚ, όπως οι Χρ. Σπίρτζης, Αντ. Κοτσακάς, Μ. Ξενογιαννακοπούλου, Γ. Ραγκούσης κ.ά.

Αντίπαλο δέος η ομάδα των «53», που επιδιώκει να περιορίσει το εύρος της διεύρυνσης, καθώς τα στελέχη που την απαρτίζουν αντιλαμβάνονται ότι η είσοδος νέων μελών θα αποδυναμώσει τη δική τους επιρροή στους μηχανισμούς του ΣΥΡΙΖΑ. Προς τον σκοπό αυτό επιχειρεί να θέσει όρους και προϋποθέσεις για την ένταξη νέων μελών, κάνοντας σημαία τους κινδύνους που εγκυμονούν από μια ενδεχόμενη… πασοκοποίηση του κόμματος.

Πρωτεύοντα ρόλο στην ομάδα των «53» διαδραματίζουν οι Ν. Βούτσης, Ευκλ. Τσακαλώτος, Π. Σκουρλέτης, Ν. Φίλης, ενώ ιδιαίτερα ενεργός είναι το τελευταίο διάστημα ο Π. Λάμπρου. Σε άρθρο του διατύπωσε το ερώτημα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα παραμείνει κόμμα ή θα γίνει σούπερ μάρκετ.

Καθ’ οδόν προς το συνέδριο ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει σειρά επισκέψεων σε διάφορα σημεία της επικράτειας για να έρθει σε άμεση επαφή με τους πολίτες και πρωτίστως με όσους στις εκλογές της 7ης Ιουλίου στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, περισσότερο όμως για να δώσει έμφαση στο εγχείρημα της διεύρυνσης και τον μετασχηματισμό του κόμματος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα πάρει μέρος –επιλεγμένα– σε λαϊκές συνελεύσεις που θα διεξαχθούν σε κάθε πόλη προκειμένου να εγγραφούν νέα μέλη.

Εκεί άλλωστε θα δοθεί και το κύριο βάρος των προσπαθειών της Κουμουνδούρου το επόμενο διάστημα, καθώς από τον αριθμό των πολιτών που θα εγγραφούν στα μητρώα του κόμματος θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό η επιτυχία της διεύρυνσης. Στόχος είναι ο αριθμός των μελών να υπερβεί τις 150.000 – 170.000, κάτι ιδιαίτερα φιλόδοξο για τα δεδομένα της εποχής, τη στιγμή μάλιστα που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί περί τα 20.000 μέλη.


Σχολιάστε εδώ