Πέτρος Λαγούτης: Κέρδισα τη ζωή μου…

Πέτρος Λαγούτης: Κέρδισα τη ζωή μου…

«Ήμουν 32 και είχα εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο για το θέατρο και το θέατρο για να κάνω μπαρ, άφησα το μπαρ για να επιστρέψω στο θέατρο. Έπνιξα το παιδί που είχα μέσα μου. Μεγάλωσε απότομα και του είπα: ‘‘Ενηλικιώσου και ανάλαβε όλες τις ευθύνες σου’’».

«Εκεί ξεκινά ο εθισμός μου. Ο τζόγος μού έδινε την ευκαιρία να τα ξεχάσω όλα και να παίξω. Αυτό έχει κάτι γοητευτικό. Είναι ύπουλος και πανούργος. Στην αρχή κέρδιζα συνέχεια και δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι τα πράγματα μπορεί να πάρουν και άλλη τροπή.

Το βράδυ, στον υπολογιστή. Κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα. Έβαζα τα παιδιά για ύπνο και όταν όλοι κοιμόντουσαν καθόμουν μπροστά στην οθόνη μέχρι το πρωί και έπαιζα. Έπειτα αρχίζεις να χάνεις και προσπαθείς να ρεφάρεις για να μην αντιληφθούν από το σπίτι κάτι. Μετά το ξεχνάς και απλώς έχεις εθιστεί. Μπαίνεις όλο και πιο βαθιά και γίνεται τρόπος ζωής».

«Είμαι σε χώρο καζίνου, είναι πέντε το πρωί και ενώ έχω χάσει τα πάντα, έχω κάτσει καμιά ώρα πάνω από τη ρουλέτα και κοιτάω. Γυρίζω κάποια στιγμή το βλέμμα μου τριγύρω και αντιλαμβάνομαι ότι έχουμε μείνει καμιά 40αριά άτομα. Τους 30 τους έβλεπα χρόνια και εκείνη τη στιγμή διαπιστώνω πόσο είχαν αλλάξει. Θυμάμαι, για παράδειγμα, μια κοπέλα που όταν την είχα δει για πρώτη φορά ήταν καλοντυμένη και περιποιημένη. Πλέον είχε γίνει ένα φάντασμα του εαυτού της. Εκεί λέω: ‘‘Τι σε κάνει, ρε φίλε, να πιστεύεις ότι είσαι πιο έξυπνος από όλους αυτούς;’’.

Έπρεπε να κάνω κάτι. Έτσι κι εγώ έριξα τον εγωισμό μου και ζήτησα βοήθεια στο ΚΕΘΕΑ. Το έκανα και είμαι ευτυχισμένος που το έκανα. Αποφοίτησα και είμαι περήφανος για τον εαυτό μου. Άλλαξε η ζωή μου. Μάλλον κέρδισα τη ζωή μου. Ανέλαβα την ευθύνη μου».

Υπογραφή: Πέτρος Λαγούτης, ηθοποιός

Φωτό: reader.gr


Σχολιάστε εδώ