Τελικά, για όλα φταίει μόνο ο Παπαγγελόπουλος;

Τελικά, για όλα φταίει μόνο ο Παπαγγελόπουλος;

-Μετά την αθώωση του Τσίπρα από τον Μητσοτάκη, που φοβήθηκε ότι η δίωξή του θα γινόταν μπούμερανγκ

Δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας ότι η Novartis είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα, πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ. Και μέχρι στιγμής, παρά την ενασχόληση των Εισαγγελέων, δεν έχει παραπεμφθεί σε δίκη κανένα στέλεχος της κορυφαίας σε διεθνές επίπεδο φαρμακοβιομηχανίας.

Αντίθετα… αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να παραπεμφθούν στον Εισαγγελέα όλα τα πρώτα ονόματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, ο Αντ. Σαμαράς, ο Δ. Αβραμόπουλος, ο Άδ. Γεωργιάδης, ο Μ. Σαλμάς, ο Αν. Λοβέρδος, ο Ευ. Βενιζέλος, ο Γ. Κουτρουμάνης και ο πρώην πρωθυπουργός Π. Πικραμμένος, με στόχο του Τσίπρα την… πολιτική αχρήστευση των αντιπάλων του. Δεν του βγήκε, όμως, αυτό που επιδίωκε, από τη στιγμή που η δικαστική έρευνα οδήγησε στην πλήρη απαλλαγή τους γιατί οι κατηγορίες δεν τεκμηριώνονται.

Τη σκυτάλη πήρε ο Μητσοτάκης, ο οποίος… αθώωσε τον μεγάλο αντίπαλό του, τον Τσίπρα, για όλα εκείνα για τα οποία τον κατηγορούσε, για τις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, έχο­ντας την εμπειρία του πατέρα του, που είχε παραπέμψει στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά τον Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος όμως κέρδισε τις επόμενες εκλογές, έχο­ντας όλο τον κόσμο μαζί του, και επέστρεψε νικητής και τροπαιούχος…

Για τη Novartis δεν γνώριζε τίποτα ο Τσίπρας; Καμία σύσκεψη δεν είχε γίνει στο Μαξίμου;
Και περιορίζεται στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, για τον οποίο αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την κατηγορία της «ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας και της πρόκλησης και προσφοράς για την τέλεση εγκλήματος». Κατόπιν αυτού θα συνεδριάσει η Ολομέλεια της Βουλής, η οποία με μυστική ψηφοφορία θα αποφασίσει για τη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής.

Όλα εν αγνοία του Τσίπρα;
Πέραν του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, δεν παραπέμπεται ουδείς άλλος από τα μέλη των κυβερνήσεων του Αλέξη Τσίπρα. Όλα αυτά που λένε οι ανακριτές και οι εισαγγελείς ήταν έργο Παπαγγελόπουλου; Ιδέα δεν είχε ο τότε πρωθυπουργός; Στο Μαξίμου δεν είχε γίνει καμία σύσκεψη για τη Novartis; Οι υπουργοί που έκαναν δηλώσεις για το θέμα αυτό δεν ήξεραν τίποτα; Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν είχε καμία ανάμειξη;

Όλα τα πυρά τυχαία έχουν στραφεί μόνο κατά του Παπαγγελόπουλου; Μήπως έχουν στόχο κάποιον πολιτειακό παράγοντα;

Τη δημιουργία κλίματος εναντίον του; Αν ισχύει αυτή η εκτίμηση, που κυκλοφορεί σε «πολιτικά πηγαδάκια», θα φανεί μέσα στους επόμενους τρεις μήνες.

Πάνε να τρομοκρατήσουν τους Εισαγγελείς
«Η μοναδική σκευωρία που υπάρχει είναι η προσπάθεια πολιτικής μου δίωξης και συγκάλυψης των ευθυνών τους. Πώς τολμούν να μου αποδίδουν ηθική αυτουργία όταν η Δικαιοσύνη ερευνά αν υπάρχει αυτουργός; Όταν δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη και ήδη έχουν τεθεί στο αρχείο επτά περιπτώσεις πολιτικών; Γιατί άραγε ζητούν, εντελώς αόριστα, να διερευνηθούν κι άλλες υποθέσεις;

Ετοιμάζουν κι άλλη σκευωρία;», διερωτάται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Και καταλήγει το­νίζοντας: «Είναι φανερό ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους
ει­σαγγελείς, να προκαταλάβουν και να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη.

Στη Βουλή και στη Δικαιοσύνη που θα προσφύγω οι αληθινοί σκευωροί και οι συνεργοί τους θα αντιμετωπίσουν την αλήθεια και τις συνέπειες όλων των παρανόμων πράξεών τους».

Να σημειωθεί ότι η Εισαγγελέας Ελένη Ράικου στην κατάθεσή της στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είπε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ, με ύφος νταβατζή, υποδείκνυε πως πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις, απαιτώντας άλλες φορές να υπάρξει άσκηση ποινικής δίωξης και, όταν αντέτεινα ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησής της, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε “άσκησέ την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν”».


Σχολιάστε εδώ