ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ: Αναγκαία η ουσιαστική αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.Ε. ΘΡΙΑΣΙΟ: Αναγκαία η ουσιαστική αναβάθμιση της συγκοινωνιακής σύνδεσης του ΓΝΕ ΘΡΙΑΣΙΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σοβαρά προβλήματα σε εκατοντάδες εργαζόμενους, ασθενείς, συνοδούς και επισκέπτες του ΘΡΙΑΣΙΟΥ Νοσοκομείου Ελευσίνας, στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής καθώς και στους χιλιάδες εργαζόμενους που πηγαινοέρχονται καθημερινά στην περιοχή του Δήμου Ελευσίνας και συνολικά του Θριασίου Πεδίου, προκαλεί η ανεπαρκής συγκοινωνιακή κάλυψη και σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι τα δρομολόγια του Προαστιακού από και προς το Σταθμό της Μαγούλας είναι ανά μία ώρα ενώ και οι ώρες άφιξης και αναχώρησης στη Μαγούλα δυσκολεύουν την μετακίνηση των χιλιάδων εργαζομένων προς το ΘΡΙΑΣΙΟ Νοσοκομείο, στις επιχειρήσεις και τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής. Μεγάλη είναι και η οικονομική επιβάρυνση (λόγω του ακριβού εισιτηρίου από Κόρινθο – Μέγαρα – N. Πέραμο έως Μαγούλα και αντίστροφα) σε εργαζόμενους, στους οποίους έχουν ήδη επιβληθεί μεγάλες μειώσεις σε μισθούς και μεροκάματα.

Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα, προστέθηκε η πρόσφατη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Α16. Σε συνδυασμό με την παλαιότερη κατάργηση της λεωφορειακής γραμμής Β16 ουσιαστικά αποκόβεται η Ελευσίνα από την απευθείας σύνδεση με λεωφορείο προς το κέντρο της Αθήνας και τις άλλες περιοχές.

Για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, ευθύνες έχουν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ Που καθορίζουν ως κριτήριο για το σχεδιασμό των δρομολογίων και συνολικά του συγκοινωνιακού δικτύου, την κερδοφορία και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Προωθούν συστηματικά την παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στους επιχειρηματικούς ομίλους, με αποτέλεσμα η ανάγκη των λαϊκών οικογενειών για φθηνή, ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης για την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Το υποβαθμισμένο συγκοινωνιακό δίκτυο, σε συνδυασμό με την έλλειψη αναγκαίων έργων υποδομής (π.χ. ανεπαρκέστατα αντιπλημμυρικά έργα, ανεπαρκείς βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, υποβαθμισμένες δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας), ενώ ταυτόχρονα προωθούνται ταχύτατα έργα που υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο της περιβόητης «ανάπτυξης» που διαφήμιζαν Κυβέρνηση, αντιπολίτευση, Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι στον πρόσφατο Συνέδριο στην Ελευσίνα.

Ζητάμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Δ.Σ. του ΟΑΣΑ και το Δ.Σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. 

► Να πυκνώσουν τα δρομολόγια και να αλλάξουν οι ώρες άφιξης του Προαστιακού στο σταθμό της Μαγούλας, με προτεραιότητα στις ώρες μετακίνησης των εργαζομένων

► Να επαναλειτουργήσει λεωφορειακή γραμμή που θα συνδέει την Ελευσίνα με το κέντρο της Αθήνας. Να επεκταθεί το δρομολόγιο της λεωφορειακής γραμμής 876 μέχρι, τουλάχιστον, το σταθμό Προαστιακού της Μαγούλας και τα δρομολόγια των λεωφορείων να αντιστοιχηθούν στις ώρες άφιξης του Προαστιακού.

► Να γίνουν οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την ασφαλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Να μειωθεί η τιμή του εισιτηρίου κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες

Ξεκαθαρίζουμε ότι στηρίζουμε τον αγώνα για να ανακληθούν οι ιδιωτικοποιήσεις και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών.


Σχολιάστε εδώ