Λιβανοποίηση της Ελλάδας σχεδιάζουν οι Γερμανοί!
Αρχίζει η μεταφορά χιλιάδων απελπισμένων ανθρώπων από την μόρια σε μονάδα της Αττικής – Εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στις 13 περιφέρειες της χώρας για να μην «μολύνουν» τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.
Η Γερμανία και οι υπόλοιπες χώρες του Βορρά τρέμουν το πολιτικό κόστος από τις ροές των μεταναστών και των προσφύγων. Γι’ αυτό επιδιώκουν να καταστήσουν την Ελλάδα ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης απελπισμένων ανθρώπων.
Μάλιστα τόσο η Μέρκελ όσο και ο Σαρκοζί είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, προκειμένου να παίξει τον ρόλο που έπαιζε παλαιότερα ο Λίβανος για τα αραβικά κράτη.
Προφανώς θεωρούν ότι η Ελλάδα παραμένει ακόμα μια αποικία χρέους με μειωμένες αντιστάσεις. Διαφορετικά οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επιμερίζονταν τους πρόσφυγες αναλογικά όπως είχε αποφασιστεί πριν από ένα χρόνο στη Σύνοδο Κορυφής.
Εγκλωβισμένη στην κυριολεξία εμφανίζεται η κυβέρνηση η οποία έχει συμφωνήσει με τους εταίρους να διαμορφώσει ένα μεγάλο χώρο στην Αττική, όπου θα γίνεται ο πρώτος έλεγχος σε πρόσφυγες και μετανάστες.
Μάλιστα τον έλεγχο αυτού του στρατοπέδου θα τον έχουν οι Ευρωπαίοι για να διασφαλίζουν ότι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες δεν θα αφήνονται ελεύθεροι με κίνδυνο να φτάσουν μέσα από γνωστές διαδρομές σε Γερμανία, Γαλλία και άλλες χώρες του Βορρά.
Μετά τους πρώτους ελέγχους οι πρόσφυγες θα διαμοιράζονται σε 13 κέντρα φιλοξενίας που θα κατασκευαστούν στις 13 περιφέρειες της χώρας παρά τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και κυρίως των δημάρχων και των περιφερειαρχών που έχουν εκλεγεί με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Το ερώτημα που τίθεται είναι αν είναι αρκετά 13 κέντρα φιλοξενίας με δεδομένο ότι κάθε μέρα φτάνουν στη χώρα μας πεντακόσιοι νέοι πρόσφυγες.
Πρόκειται για μια αδιέξοδη διαχείριση ενός κρίσιμου προβλήματος που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε επικίνδυνες περιπέτειες.
Είναι σίγουρο ότι μετά από ένα διάστημα παραμονής στα κέντρα φιλοξενίας, πρόσφυγες και μετανάστες από διαφορετικές χώρες και φυλές θα προκαλέσουν εντάσεις χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο μιας γενικευμένης εξέγερσης.
Για τη φύλαξη των κέντρων αυτών θα απαιτηθούν τουλάχιστον 1500 αστυνομικοί καθώς και υπαλληλικό προσωπικό, γιατροί και άλλες ειδικότητες.
Το οικονομικό κόστος είναι τεράστιο παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος καλύπτεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Βέβαια αυτό που τρέμει η κυβέρνηση είναι το πολιτικό κόστος που θα προκαλέσει η διασπορά προσφύγων και μεταναστών σε ολόκληρη την Ελλάδα.
Το σχέδιο
Σχέδιο για την αποσυμφόρηση της Μόριας μέσα στο επόμενο δίμηνο τίθεται σε εφαρμογή, όπως αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο. παράλληλα, η κυβέρνηση αποφάσισε να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες των επιστροφών και να φτάσουν τις 10.000 έως το τέλος του 2020.
Η αποσυμφόρηση στη Μόρια θα επέλθει μέσω της επιτάχυνσης των διαδικασιών για το άσυλο – το σχετικό νομοσχέδιο κατατίθεται τις επόμενες ημέρες στη Βουλή από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και τη μεταφορά προσφύγων σε διαμερίσματα στην ηπειρωτική χώρα, μέσω χρηματοδοτήσεων από ευρωπαϊκά προγράμματα.
Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση, στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου συζητήθηκαν εκτενώς οι τελευταίες εξελίξεις στις μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές και το σχέδιο νόμου για την αυστηροποίηση του πλαισίου αίτησης και χορήγησης ασύλου.
Αναφορικά με το πρώτο, με βάση την ανάλυση των στατιστικών στοιχείων εθνικότητας όσων εισέρχονται στη χώρα, κοινή πεποίθηση είναι ότι πλέον πρόκειται για μεταναστευτικό πρόβλημα και όχι προσφυγικό.
Αναλυτικά στο kontranews.gr