Σε ομηρία θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Προανακριτική ο Κυριάκος

Σε ομηρία θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ με την Προανακριτική ο Κυριάκος

-Για επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστών μιλάει η Κουμουνδούρου

Σε σφοδρή πολιτική σύγκρουση διαρκείας οδηγεί η απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να καταθέσει στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλου. Την ίδια στιγμή οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να τραβήξει σε μάκρος τη διαδικασία με σκοπό να εγκλωβίσει σε «κατάσταση ομηρίας» την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόταση που κατατέθηκε το πρωί της Πέμπτης και φέρει την υπογραφή τριάντα βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας γίνεται λόγος για «σαφείς ενδείξεις» ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έχει τελέσει τέσσερα αδικήματα: 1. Ηθική αυτουργία στο αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας κατά φυσική αυτουργία και άμεση συνέργεια δικαστικών λειτουργών. 2. Πρόκληση και προσφορά για την τέλεση αδικήματος. 3. Ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος και παράβαση καθήκοντος. 4. Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία. Η πρόταση για τη συγκρότηση Προανακριτικής βασίζεται στις καταθέσεις πρωτίστως του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή και του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα και δευτερευόντως σε αυτές των Αντ. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλου, Ευ. Βενιζέλου.

Σκληρή ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Στη σχετική ανακοίνωση κάνει λόγο για «άθλια πλεκτάνη συγκάλυψης του σκανδάλου Novartis και στοχοποίησης των πολιτικών αντιπάλων της ΝΔ που το ανέδειξαν». Προσθέτει ακόμη: «Δεν πρόκειται μόνο για μια γελοία προσπάθεια αποπροσανατολισμού από το υπαρκτό σκάνδαλο της Novartis. Πρόκειται για μια ξεκάθαρη επιχείρηση τρομοκράτησης των δικαστικών λειτουργών που ζητούν την ποινική δίωξη ενός πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ και συνεχίζουν τις έρευνες για δύο κορυφαία στελέχη της ΝΔ». Καταλήγει δε με την εκτίμηση ότι «η προανακριτική παρωδία θα γυρίσει μπούμερανγκ στους εμπνευστές της».

Πολιτική στοχοποίηση και προσπάθεια εξουδετέρωσής του καταγγέλλει από την πλευρά του ο κ. Παπαγγελόπουλος. Εγκαλεί την κυβερνητική πλειοψηφία για στήσιμο σκευωρίας σε βάρος του και για προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελέων. Προαναγγέλλει προσφυγή στη δικαιοσύνη και τονίζει ότι στη Βουλή θα έχει την ευκαιρία να αποκαλύψει στον ελληνικό λαό τους αληθινούς σκευωρούς, τα κίνητρά τους, τις πράξεις τους καθώς και τους συνεργούς τους.


Σχολιάστε εδώ