Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές

-Έχει ήδη πάρει τις αποφάσεις του για την επόμενη μέρα, που σύντομα θα τις ανακοινώσει

Ο Κ. Καραμανλής δεν ενδιαφέρεται για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας αλλά και για κανένα άλλο πολιτικό αξίωμα. Αυτό αναφέρουν καλά εξακριβωμένες πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες είναι οριστική η απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, που σημαίνει ότι δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές και αν διεξαχθούν.

Πρόθεσή του είναι στη συνέχεια να ασχοληθεί με θέματα έξω από τη σφαίρα της πολιτικής. Η εξέλιξη αυτή βάζει τέλος στα σενάρια των τελευταίων μηνών που τον ήθελαν ως έναν από τους πιθανούς υποψήφιους που σκέφτεται ο Κυρ. Μητσοτάκης για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πάντα πληροφορίες οι σχέσεις των δύο ανδρών έχουν περιέλθει σε «νεκρό σημείο» και αυτό με ευθύνη του πρωθυπουργού.

Αν εξαιρέσει κανείς τη συνάντηση που είχαν στη Βουλή αμέσως μετά τις εκλογές, έκτοτε δεν υπήρξε καμία απολύτως επαφή ή έστω τηλεφωνική επικοινωνία.

Αντίθετα δηλαδή με ό,τι συνέβαινε κατά την προεκλογική περίοδο, όταν ο κ. Μητσοτάκης τηλεφωνούσε συχνά πυκνά στον κ. Καραμανλή προκειμένου να συζητήσει κάποια θέματα ή να ζητήσει τη συμβουλή του ακόμη και για πρόσωπα που θα έβαζε στις λίστες της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάστε εδώ