Λούκα: Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Λούκα: Χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις

Την ανάγκη δημιουργίας μιας συμμαχίας για τον άνθρωπο και τον πλανήτη υπογράμμισε η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στις Βρυξέλλες ως κεντρική ομιλήτρια στην Ολομέλεια της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, στη διάρκεια συζήτησης με εκπροσώπους εργοδοτών, εργαζομένων και κοινωνικών φορέων με θέμα τις προοπτικές της Ευρώπης και τις προϋποθέσεις για βιώσιμη ανάπτυξη και υλοποίηση των στόχων των Ηνωμένων Εθνών.

«Οι αρχές της βιωσιμότητας δεν μπορούν να μείνουν στα λόγια», τόνισε η κ. Κατσέλη και πρόσθεσε: «Πρέπει να μεταφραστούν σε εθνικές πολιτικές, σε βιώσιμες επιχειρηματικές στρατηγικές και σε ολοκληρωμένα έργα που προάγουν την κυκλική οικονομία και αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιφέρειας.

Προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η σύναψη συμμαχιών μεταξύ ιδιωτικών, δημόσιων και κοινωνικών φορέων για έναν σύγχρονο διάλογο, που αντιμετωπίζει ταυτόχρονα και με ισορροπημένο τρόπο τις οικονομικές, κοινωνικές και περιβαλλοντικές προκλήσεις». Για να καταλήξει: «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο μεταίχμιο, όπου τα προ­βλήματα που συσσωρεύονται επιβάλλουν τολμηρές αποφάσεις και συλλογική δράση».


Σχολιάστε εδώ