Γκρίνιες στη ΝΔ έφερε το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Αμερική

Γκρίνιες στη ΝΔ έφερε το ταξίδι του Μητσοτάκη στην Αμερική

-Για το Μάτι και το Σκοπιανό

Μπορεί από το Μέγαρο Μαξίμου να εκφράζουν ικανοποίηση για το ταξίδι του Κυρ. Μητσοτάκη στις Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο στις τάξεις της κυβέρνησης, αλλά περισσότερο της Νέας Δημοκρατίας, είναι διάχυτος ο προβληματισμός.

Επικρατεί αμηχανία και ως έναν βαθμό η απογοήτευση. Δεν λείπουν φυσικά οι γκρίνιες και οι ενστάσεις για όσα έκανε και είπε ο πρωθυπουργός κατά την παραμονή του στις ΗΠΑ. Ορισμένα από αυτά έφεραν σε θέση άμυνας την κυβέρνηση και κατ’ επέκταση υπουργούς και βουλευτές, που κλήθηκαν από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης να… δώσουν εξηγήσεις.

Εν αρχή ήταν ο τρόπος που χειρίσθηκε το θέμα με το Μάτι. Κατά την ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ απέδωσε τη φονική πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους στην κλιματική αλλαγή, χωρίς καμία αναφορά στις ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέση που ήταν εντελώς κόντρα στην επιχειρηματολογία που είχε αναπτύξει η Νέα Δημοκρατία και ο ίδιος προσωπικά για το ζήτημα αυτό.

Επί έναν και πλέον χρόνο κατηγορούσε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι λόγω της αδράνειας και της ανικανότητάς της έχασαν τη ζωή τους 102 άνθρωποι, ενώ στηλίτευε σταθερά τη στάση του Αλ. Τσίπρα, εγκαλώντας τον για… θέατρο το βράδυ της πυρκαγιάς.

Η τοποθέτηση αυτή του κ. Μητσοτάκη στον ΟΗΕ προκάλεσε ένα μικρό σοκ στα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, που δεν ήξεραν πώς να αντιδράσουν. Έδωσε δε τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να τον… καταγγείλει για την επιχείρηση παραπληροφόρησης στην οποία επιδόθηκε την περίοδο μετά την πυρκαγιά, καλώντας τον μάλιστα να ζητήσει δημόσια συγγνώμη!

Η ανησυχία ήταν έκδηλη με τις διαστάσεις που είχε προσλάβει η υπόθεση και το Μέγαρο Μαξίμου υποχρεώθηκε να εκδώσει διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία τόνιζε συμπερασματικά ότι για την πυρκαγιά ευθύνεται η κλιματική αλλαγή, αλλά για τους 102 νεκρούς η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η ζημιά ωστόσο είχε γίνει…

Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού για την πυρκαγιά στο Μάτι δεν ήταν το μοναδικό ζήτημα που προκάλεσε την απογοήτευση αρκετών Νεοδημοκρατών όσον αφορά το ταξίδι του στις ΗΠΑ. Το άλλο ήταν το Σκοπιανό. Κατά τη συνάντησή του με τον Ζ. Ζάεφ ο κ. Μητσοτάκης είπε μεν ότι αν ήταν στη θέση του Αλ. Τσίπρα δεν θα την υπέγραφε, δήλωσε ωστόσο ότι τη σέβεται και ότι θα την τηρήσει κατά γράμμα. Τώρα, η δέσμευσή του να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αμβλύνει τις κακές πλευρές της Συμφωνίας των Πρεσπών κάθε άλλο παρά ικανοποίησε την πτέρυγα των λεγόμενων «μακεδονομάχων» ψηφοφόρων της παράταξης.

Κατά την παραμονή του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ δεν έλειψαν και τα… παρατράγουδα παρασκηνίου. Ένα από αυτά ο μεγάλος αριθμός υπουργών (μετά συμβούλων, συνεργατών κ.ά.) που ταξίδεψε, χωρίς να είναι βέβαιο ότι ήταν απαραίτητη η παρουσία όλων αυτών. Ανεβάζοντας στα ύψη το συνολικό κόστος του ταξιδιού.

Το δεύτερο ήταν η παρουσία της συζύγου του πρωθυπουργού στην πρώτη γραμμή των εδράνων στην αίθουσα του ΟΗΕ κατά την ομιλία του Ντ. Τραμπ, ωσάν να ήταν μέλος της Γενικής Συνέλευσης. Την ίδια στιγμή που οι σύζυγοι των άλλων ηγετών, μεταξύ αυτών και η Μελάνια Τραμπ, βρίσκονταν στα έδρανα των επισκεπτών.

Φωτο: pellanews


Σχολιάστε εδώ