Χαστούκι στον Γαβρόγλου από το ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

Χαστούκι στον Γαβρόγλου από το ΣτΕ για τα Θρησκευτικά

-Θα διδάσκεται μόνο ο Χριστιανισμός

Νέα δεδομένα έχει δημιουργεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι αλλαγές που είχε επιφέρει η προηγούμενη κυβέρνηση, επί υπουργίας Κ. Γαβρόγλου, στη διδασκαλία των Θρησκευτικών. Βάσει της απόφασης, με τη διδασκαλία των Θρησκευτικών «πρέπει να επιδιώκεται η ανάπτυξη της ορθόδοξης χριστιανικής συνείδησης», τονίζεται δε ότι «το μάθημα αυτό απευθύνεται αποκλειστικά στους ορθόδοξους χριστιανούς μαθητές».

Όσο για τους ετερόθρησκους μαθητές, το ΣτΕ αναφέρει ότι έχουν δικαίωμα πλήρους απαλλαγής από το μάθημα με την υποβολή σχετικής δήλωσης, η οποία θα μπορούσε να γίνει με μόνη την επίκληση λόγων θρησκευτικής συνείδησης.

Σε επίσημη ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι θα μελετήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας και θα προχωρήσει στις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αναμόρφωση του προγράμματος σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών. Έ­ντονες ήταν οι αντιδράσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου υποστήριξε ότι με βάση την απόφαση του ΣτΕ τα Θρησκευτικά παύουν να είναι μάθημα και γίνονται κατήχηση. «Οι αποφάσεις για τα Θρησκευτικά γυρίζουν την εκπαίδευση στη δεκαετία του ’50», σχολίασε ο Ν. Φίλης.


Σχολιάστε εδώ