Γεννηματά: Δεν είναι δυνατόν η Δικαιοσύνη να μένει αμέτοχη στην υπόθεση Novartis
Να μην καθυστερεί η Δικαιοσύνη μένοντας αμέτοχη στη διαλεύκανση της υπόθεσης Νοvartis με τα όσα αποκαλύπτονται, υποστηρίζει η Φώφη Γεννηματά.
Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κάνει λόγο για «παραδικαστικό κύκλωμα» και, συγκεκριμένα, τονίζει:
«Είναι πλέον σαφές ότι υπόθεση Novartis δεν αποτελεί μόνο ένα σοβαρό σκάνδαλο στον νευραλγικό χώρο του φαρμάκου.
Κάθε μέρα που περνά αποδεικνύεται, με καθηλωτικό τρόπο, η ύπαρξη και η λειτουργία ενός σκοτεινού παραδικαστικού συστήματος, το οποίο γεννήθηκε από τα σπλάχνα μέρους της δεξιάς, αλλά το στήριξε και το καρπώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν είναι δυνατόν η ίδια η Δικαιοσύνη να μένει αμέτοχη για ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει στους κόλπους της!»
Στο θέμα αναφέρθηκε νωρίτερα και η Νάντια Γιαννακοπούλου, Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και Υπεύθυνης του Τομέα Δικαιοσύνης λέγοντας:
«Ζούμε πρωτοφανείς στιγμές για τη χώρα, τη Δημοκρατία μας, τη Δικαιοσύνη.
Η σκευωρία της NOVARTIS που είχε ως στόχο την αλλοίωση των δημοκρατικών θεσμών και την ομηρεία στελεχών της Αντιπολίτευσης, κατέρρευσε.
Οι μάσκες έπεσαν: Αποδεικνύεται καθημερινά -με κινηματογραφικό τρόπο- ότι με ευθύνη πολιτικών προσώπων και δικαστικών λειτουργών, κάποιοι ασέλγησαν επί των θεσμών, με πρώτο θύμα την ανεξαρτησία και το κύρος της Δικαιοσύνης.
Το ολοκληρωτικής έμπνευσης σχέδιο να στηθεί ως πολιτικό σκάνδαλο η υπόθεση NOVARTIS, ναυάγησε μπροστά στην κραυγαλέα απουσία στοιχείων. Μετά την αρχειοθέτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των δικογραφιών, η συντήρηση σκιών και υπονοιών αποτελεί δείγμα πολιτικής ανηθικότητας και συνειδητής παραπλάνησης της κοινωνίας.
Ήρθε η ώρα της αλήθειας και της αποκάλυψης κάθε πτυχής της σκοτεινής υπόθεσης. Η ώρα διερεύνησης των ευθυνών όσων εμπνεύστηκαν και υλοποίησαν το παρα-θεσμικό σχέδιο.
Υπάρχουν συσσωρευμένες ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο. Από αυτές και θα ξεκινήσουμε την εις βάθος διερεύνηση. Για κανέναν δεν υπάρχει ασυλία ή δεν μπορεί να υπάρχει ειδικό καθεστώς προστασίας.
Η σκευωρία αφήνει πίσω της μια νοσηρή ατμόσφαιρα «εμφύλιας» σύγκρουσης στο χώρο της Δικαιοσύνης. Βαθιές διχαστικές γραμμές ανάμεσα σε «υπάκουους» και «μη υπάκουους» δικαστές, ένα κλίμα ωμών παρεμβάσεων και εκβιασμών.
Είναι η ευθύνη της Βουλής να δράσει. Να περιφρουρήσει τη Δημοκρατία και τη Δικαιοσύνη από κάθε σκιά και κάθε νέα απόπειρα μεθόδευσης. Με το βλέμμα στο μέλλον αυτού του τόπου, έχουμε χρέος να ζητήσουμε την αυτοκάθαρση του δικαστικού και εισαγγελικού σώματος. Να εγγυηθούμε την αποκατάσταση των πληγών που κάποιοι απροκαλυπτα προκάλεσαν στο Κράτος Δικαίου.
Είναι ζήτημα Δημοκρατίας!»