Διαφωνίες με το καλημέρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Διαφωνίες με το καλημέρα για την αναθεώρηση του Συντάγματος

Με κόντρες ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η κυβέρνηση όρισε ως καταληκτική ημερομηνία για την παράδοση του πορίσματος από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής την 22α Οκτωβρίου.

«Αγνοώντας» έτσι τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που ζητούσαν επιμήκυνση (δίμηνο) του χρόνου, δεδομένου ότι το νομοθετικό έργο που καλείται να φέρει σε πέρας η Επιτροπή είναι και πολύπλοκο και χρονοβόρο.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ωστόσο έκανε μια παραχώρηση, τονίζοντας ότι αν απαιτηθεί πρόσθετος χρόνος (μετά τις 22 Οκτωβρίου) θα πρέπει να υποβληθεί σχετικό αίτημα και την απόφαση θα λάβει η Ολομέλεια της Βουλής.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Δ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τακτικισμούς» και απέδωσε τη βιασύνη της να ολοκληρωθεί άρον άρον η αναθεώρηση στους σχεδιασμούς σχετικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας με 151 ψήφους.

Καθήκοντα προέδρου της Επιτροπής Αναθεώρησης θα ασκεί ο Ευρ. Στυλιανίδης, ο οποίος εξελέγη με 40 ψήφους και δύο λευκά.

Αντιπρόεδρος εξελέγη η Έφη Αχτσιόγλου με 34 ψήφους, δύο λευκά και έξι άκυρα. Η Επιτροπή θα επεξεργαστεί επί της ουσίας 39 διατάξεις, δεδομένου ότι δέκα από τις 49 αφορούν κατάργηση μεταβατικών διατάξεων.


Σχολιάστε εδώ