Τσακαλώτος: Δεν τα πήγαμε καλά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

Τσακαλώτος: Δεν τα πήγαμε καλά στη δημόσια ραδιοτηλεόραση

-Γκρίνια κατόπιν εορτής από Σπίρτζη και Κούλογλου

Βγήκαν τα μαχαίρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την επικοινωνιακή πολιτική κατά τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ στο επίκεντρο βρέθηκε και η ΕΡΤ. Και επειδή η ήττα φέρνει γκρίνια, τα στόματα στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν, ενώ οι περισσότεροι αναμένεται να τοποθετηθούν στον δρόμο για το συνέδριο.

Η πιο ηχηρή παρέμβαση ήρθε από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο τελευταίος άφησε αιχμές για τη δημόσια τηλεόραση και φυσικά για τον ρόλο του αρμόδιου τότε υπουργού Νίκου Παππά στη διαμόρφωση της εικόνας αυτής, μια κίνηση που σύμφωνα με πληροφορίες ενόχλησε και τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρισκόταν στη Ρώμη, αλλά πληροφορήθηκε για όσα έγιναν.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είπε το βράδυ της περασμένης Πέμπτης σε εκδήλωση του TVXS: «Το όραμά μου για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν είναι να έχουμε έναν αριστερό Μπάμπη Παπαδημητρίου και έναν αριστερό Άρη Πορτοσάλτε. Θέλουμε μία αντικειμενική δημόσια ραδιοτηλεόραση και εκεί δεν τα πήγαμε καλά».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι πρέπει να ξεχωρίζει η είδηση από την άποψη και «να ξέρουν όλοι, δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι, ότι στη δική τους τηλεόραση, στη δημόσια τηλεόραση, θα μάθουν την είδηση, ασχέτως αν θα μάθουν μετά το σχόλιο». Τέλος, είπε με πικρία, μιλώντας για τα λάθη που έγιναν: «Δεν το πήραμε σοβαρά».

Πάντως μομφές διατυπώνονται και κατά του Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος είχε την ευθύνη της επικοινωνιακής προβολής του κυβερνητικού έργου. Ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ανατολικής Αττικής Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στα μέσα της εβδομάδας στην εκπομπή «ΝΕΤ24» του Αttica TV, με τους Βασίλη Ταλαμάγκα και Αλέξανδρο Κλώσσα, σημείωσε ότι «υπήρχε ένα ευρύτερο έλλειμμα επικοινωνίας της δουλειάς που είχε γίνει και λέω ότι υπήρχε ένα έλλειμμα γιατί σε οποιαδήποτε αντίθετη περίπτωση η σημερινή κυβέρνηση θα είχε πολύ μεγαλύτερη προβολή».

Αιχμές άφησε και ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, που επεσήμανε πως «ο στόχος ήταν σωστός και οι προθέσεις άγιες, αλλά καμιά φορά οι προθέσεις οδηγούν σε στρατηγικές ήττες και αυτήν τη στιγμή έχουμε υποστεί στρατηγική ήττα στον χώρο της επικοινωνίας». «Είναι πρωτοφανές στην ελληνική ιστορία, αντιπολίτευση να μην έχει υποστήριξη στα ΜΜΕ, χρειάζεται πλέον ανταρτοπόλεμος», είπε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, μια επισήμανση που δείχνει και τον προβληματισμό που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ.


Σχολιάστε εδώ