Στο αντάρτικο βγήκαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

Στο αντάρτικο βγήκαν 20 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ!

-Αρνούνται να δίνουν το 40% της αποζημίωσης στο κόμμα, καθώς και τους 3 από τους 5 κοινοβουλευτικούς συνεργάτες που έχουν στη… δούλεψή τους

Όλα τα είχε δει, το αντάρτικο μόνο δεν είχε ζήσει ο Αλέξης Τσίπρας. Έμελλε, όμως, να το δει κι αυτό το έργο από δικούς του ανθρώπους. Από εκείνους που χάρη στον Τσίπρα πήραν για πρώτη φορά το εισιτήριο για τη Βουλή.

Όσο ήταν κυβέρνηση, δεν είχαν πρόβλημα με τον μισθό που έπαιρναν από τη Βουλή και με όλα τα έξοδα πληρωμένα. Με αυτοκίνητο, αστυνομικούς, τέσσερις μετακλητούς στην υπηρεσία τους, δωρεάν ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια κ.λπ.

Τώρα που έπεσαν στην αντιπολίτευση, μπήκαν οι περικοπές που ισχύουν και για τους 300 βουλευτές. Και το… βουλευτικό εισόδημα μειώθηκε, τα έξτρα κόπηκαν. Και δεν έφτανε αυτό, έβαλε και το κόμμα χέρι στην τσέπη του βουλευτή. Η απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ είναι το 40% της μηνιαίας αποζημίωσης να κατατίθεται στο κομματικό ταμείο.

Δόθηκε, μάλιστα, και εντολή να παραχωρήσουν στο κόμμα τους τρεις από τους πέντε κοινοβουλευτικούς συνεργάτες τους, τους οποίους πληρώνει η Βουλή, δηλαδή εσείς. Και εκεί έγινε ο… σεισμός.

Βγήκαν στο… αντάρτικο πάνω από 20 βουλευτές, οι οποίοι διεμήνυσαν στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη ότι δεν δέχονται την περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης ούτε την παραχώρηση των τριών συνεργατών τους.

Ποιο κόμμα; Ο εαυτός τους πάνω από όλα. Και παρά την επιστολή που έστειλε ο Τσί­πρας στους βουλευτές του, οι 20 αρνήθηκαν να συμμορ­φωθούν. Γιατί, όπως είπαν η Σία Αναγνωστοπούλου και ο Παύλος Πολάκης, οι βου­λευτές της επαρχίας έχουν αυξημένα έξοδα…

Στο μεταξύ, οι υπόλοιποι 66 βουλευτές, οι οποίοι συναίνεσαν στην περικοπή, με το δίκιο τους νιώθουν ότι είναι τα… κορόιδα.

Φωτο: thepressroom


Σχολιάστε εδώ