Σκουριασμένος Οργανισμός το ΥΠΕΞ

Σκουριασμένος Οργανισμός το ΥΠΕΞ

Δημοσιεύθηκε η απόφαση απαλλαγής του Δημήτρη Παρασκευόπουλου από τα καθήκοντα του πρέσβεως εκ προσωπικοτήτων, μετά την παραίτηση που είχε υποβάλει ήδη από τις εκλογές. Ο Δημήτρης Παρασκευόπουλος επιβίωσε πολλών κυβερνήσεων, αλλά πρέπει να του αναγνωριστεί ότι ήξερε να χειρίζεται τα μεγάλα θέματα (ελληνοτουρκικά, Κυπριακό, Θράκη) και είχε αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία και στο Σκοπιανό και στα ελληνοαλβανικά.

Σε πολλά θέματα προτιμούσε να κρατά το στόμα του κλειστό, κυρίως στην περίοδο που υπηρέτησε υπό τον Νίκο Κοτζιά, ενώ ως υπηρεσιακός Γ.Γ. απέφυγε να προχωρήσει ή τουλάχιστον να προτείνει τις αναγκαίες διαχειριστικές κινήσεις που απαιτούνταν ώστε το ΥΠΕΞ να σταματήσει να είναι ένας σκουριασμένος, γραφειοκρατικός και αρτηριοσκληρωτικός οργανισμός.

Επιλογές

Στη θέση του διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια τοποθετήθηκε (ως μετακλητός) ο Δημήτριος Περδίκης, με απόσπαση από τον Κλάδο Δικαστικών Υπαλλήλων του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η θητεία του, όπως προβλέπεται στις θέσεις αυτές, θα διαρκέσει όσο και η θητεία του υπουργού Εξωτερικών…

Στο γραφείο Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΠΕΞ προσλήφθηκε ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Διακόπουλος, ο οποίος πρακτικά εκτελεί χρέη γραφείου Τύπου του Νίκου Δένδια… Θα επισημάνουμε για μία ακόμη φορά ότι τα πολιτικά γραφεία και οι εκπρόσωποι Τύπου των υπουργών περιττεύουν. Ειδικά για το ΥΠΕΞ αλλά και για το ΥΕΘΑ αρκεί τουλάχιστον στον τομέα της Επικοινωνίας η υπηρεσιακή δομή με τους θεσμικούς εκπροσώπους Τύπου των δύο υπουργείων.

Νομική σύμβουλος στο ιδιαίτερο γραφείο του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια ανέλαβε η Βασιλική Τζότζολα, η οποία αποσπάστηκε από το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών. Ενεργό στέλεχος της ΝΔ η κ. Τζότζολα είχε διατελέσει και αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Στο ιδιαίτερο γραφείο του κ. Δένδια προσλαμβάνονται ακόμη οι Κοντογιάννης Γεράσιμος (πτυχιούχος μαθηματικός), Φυτόπουλος Ιωάννης (κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων, με ειδίκευση τη Λογιστική), Παπαθανασόπουλος Κωνσταντίνος (χημικός) και Πήλιουρας Ιωάννης (πτυχιούχος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών).

Διευθυντής του ιδιαίτερου γραφείου του ΑΝΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αναλαμβάνει ο Δημήτριος Κιρμικίρογλου, με απόσπαση από τον κλάδο Τελωνειακών της ΑΑΔΕ.

Με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια ορίσθηκε διευθύντρια της Διπλωματικής Ακαδημίας του υπουργείου Εξωτερικών η Χρυσούλα Καρυκοπούλου – Βλαβιανού.

[email protected]


Σχολιάστε εδώ