Εδώ και τώρα θέλουν το Μετρό το 71% των Θεσσαλονικέων

Εδώ και τώρα θέλουν το Μετρό το 71% των Θεσσαλονικέων

Tην ολοκλήρωση και τη λειτουργία του Μετρό το ταχύτερο δυνατόν θέλουν στη συντριπτική πλειοψηφία τους οι κάτοικοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Prorata.

Εμφανίζονται δε αισιόδοξοι ότι αυτό θα συμβεί το αργότερο την άνοιξη του 2023, ενώ δείχνουν να εμπιστεύονται περισσότερο την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας (65%) απ’ ό,τι την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ (15%). Το 57% πιστεύει ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει τη δέσμευσή της και το έργο θα παραδοθεί τον Απρίλιο του 2023, ενώ μόλις το 22% θεωρεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση θα τηρούσε την υπόσχεσή της να παραδώσει το έργο μέσα στο 2020.

Οι Θεσσαλονικείς παίρνουν θέση και για το επίμαχο ζήτημα με τον σταθμό «Βενιζέλου». Το 51% τάσσεται υπέρ της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων (λύση που έχει προκρίνει η σημερινή κυβέρνηση αλλά και οι φορείς της πόλης) έναντι 38% που είναι της άποψης ότι οι αρχαιότητες πρέπει να παραμείνουν στη θέση τους κατά την εξέλιξη των εργασιών.

Ενδεικτικές του τρόπου που αντιμετωπίζουν το έργο οι κάτοικοι είναι ότι το 72% είπε ότι, ανεξάρτητα από τη λύση που εκείνοι θεωρούν σωστότερη, πρέπει να προχωρήσει άμεσα η λύση που έχει επιλέξει η κυβέρνηση. Σε αντίθεση με το 18%, που τάσσεται υπέρ των μαζικών α­ντιδράσεων και διαμαρτυριών.

Παρά τις πολύχρονες καθυστερήσεις, οι Θεσσαλονικείς εμφανίζονται στη συντριπτική πλειοψηφία τους (71%) αισιόδοξοι ότι το έργο θα ολοκληρωθεί τελικά, ενώ το 25% εξακολουθεί να διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα γίνει αυτό.

Φωτο: ert


Σχολιάστε εδώ