Φώφη: Όποιος διαφωνεί να θέσει θέμα ηγεσίας

Φώφη: Όποιος διαφωνεί να θέσει θέμα ηγεσίας

-Κρίσιμη η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής

Τα μαχαίρια τους ακονίζουν στο Κίνημα Αλλαγής για την επικείμενη ΚΕ, που είναι προγραμματισμένη για το διήμερο 27 – 28 Σεπτεμβρίου. Εκεί η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της ΚΕ για τη στρατηγική του κόμματος το επόμενο διάστημα και από την τοποθέτησή της θα φανεί και πώς θα εξελιχθούν οι διαδικασίες.

Η ίδια έχει προκαλέσει ανοικτά όποιον διαφωνεί –το καρφί ήταν κυρίως για τον Παύλο Γερουλάνο– να βγει δημόσια και να θέσει θέμα ηγεσίας.

Αναμένεται δε να ρίξει και πάλι το γά­ντι, ενώ μένει να φανεί ποιος θα το σηκώσει, αν και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις κρατούν μικρό καλάθι και τονίζουν ότι στην παρούσα φάση ουδείς θα δημιουργήσει μείζονα κρίση. Άλλωστε, στα τέλη του 2017 το κόμμα προχώρησε σε μια εκλογική διαδικασία, που είχε ως απώτερο στόχο να υπερβεί τα όρια του ΠΑΣΟΚ, αλλά αυτή η προσπάθεια δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ως εκ τούτου, υπάρχουν πληροφορίες ότι στελέχη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Γιώργος Καμίνης, ο Παύλος Γερουλάνος αλλά και άλλοι της νεότερης γενιάς, όπως ο Μιχάλης Κατρίνης, ο Κώστας Πανταζής, ο Δημήτρης Οικονόμου κ.ά., θα ανοίξουν τη συζήτηση για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Και το κρίσιμο ερώτημα, που τίθεται από πολλούς, ανεξάρτητα από την άποψη που έχουν για τη Φώφη Γεννηματά, είναι εάν αυτός ο χώρος μπορεί να εκφέρει ριζοσπαστικό λόγο, αναδεικνύοντας πρόσωπα που εμπνέουν εμπιστοσύνη στον ελληνικό λαό, ώστε να ξαναπαίξει πρωταγωνιστικό ρόλο έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Κώστας Λαλιώτης, Δημήτρης Ρέππας και Πέτρος Ευθυμίου καθώς και άλλα ιστορικά στελέχη θεωρούν ότι μπορεί το ΚΙΝΑΛ να ανατρέψει την κατάσταση, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αν και έχει ισχυροποιηθεί εκλογικά, δεν έχει κατακτήσει ιδεολογικά τον χώρο και άρα μπορεί να επιχειρηθεί ανατροπή.


Σχολιάστε εδώ