Είναι μάγκας ο Βούλγαρος, ενώ εμείς…

Είναι μάγκας ο Βούλγαρος, ενώ εμείς…

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, πολύ περισσότερο ο κ. Δένδιας, που δεν ήταν μεταξύ αυτών που σκίζο­νταν για το ονοματολογικό, αλλά μάλλον έκαναν τον Σταυρό τους όταν πέρασε η Συμφωνία από τη Βουλή και φορτώθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ τον «μουτζούρη», δεν δικαιολογούνται να αντιμετωπίζουν σχεδόν με ενοχικό σύνδρομο τη «βορειομακεδονική κυβέρνηση».

Σε αντίθεση με την ελληνική στάση, βλέπουμε πώς αντιμετωπίζουν τους Σκοπιανούς οι Βούλγαροι.
Ύστερα από κοροϊδία μηνών, η Κοινή Επιτροπή Ε­μπειρογνωμόνων για τις Εκπαιδευτικές και Ιστορικές Υποθέσεις μεταξύ Βουλγαρίας και «Βόρειας Μακεδονίας» δεν έχει καταλήξει πουθενά.

Προφανώς κάποιοι στα Σκόπια έχουν στο μυαλό τους ότι μπορεί να τρενάρουν τις συζητήσεις ώστε να αποσπάσουν τη θετική ψήφο της Σόφιας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και μετά
ά­ντε να τους βρεις…

Ο Πρόεδρος της χώρας Ρούμεν Ράντεφ, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή του με τα μέλη της βουλγαρικής επιτροπής που συμμετείχε σε αυτές τις συνομιλίες, τους έτριξε τα δόντια.

Και προειδοποίησε ότι εάν σε έναν μήνα δεν βρεθεί λύση για όλα τα ζητήματα, ιστορικά γεγονότα, ιστορικές προσωπικότητες, διόρθωση σχολικών βιβλίων, επιγραφές σε μουσεία, μνημεία, τότε η Βουλγαρία θα πρέπει να δώσει το πράσινο φως για τις συνομιλίες μόνο εφόσον υπάρξουν ρητές προϋποθέσεις και όροι που θα διατυπωθούν στο διαπραγματευτικό πλαίσιο της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας».

Δυστυχώς στην Αθήνα έχουν κάνει… γαργάρα το θέμα της αντίστοιχης επιτροπής, η οποία έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει το έργο της και να είχαν υπάρξει ήδη αλλαγές στα βιβλία από αυτήν τη σχολική χρονιά, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Να φαντασθείτε ότι ακόμη δεν έχει ορισθεί επικεφαλής της Επιτροπής, που μέχρι τις εκλογές ήταν ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Μάρκος Μπόλαρης, και μέλη της παραμένουν καθηγητές που τόσο… τυχαία είχαν επιλεγεί ώστε να είναι όλοι φανατικοί υποστηρικτές της Συμφωνίας των Πρεσπών.

[email protected]

Φωτό: ert.gr


Σχολιάστε εδώ