Συμβάσεις Υδρογονανθράκων: Είναι πολλά τα λεφτά…

Συμβάσεις Υδρογονανθράκων: Είναι πολλά τα λεφτά…

Γι’ αυτό και ο πρώην υπουρ­γός Γιάννης Μανιάτης είπε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Επιτέλους, κατατέθηκαν στη Βουλή προς κύρωση οι τέσσερις νέες Συμβάσεις Υδρογονανθράκων σε Ιόνιο, Κυπαρισσιακό, δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης, που είχαν ζητήσει οι ενεργειακοί κολοσσοί EXXON MOBIL, TOTAL, REPSOL, σε συνεργασία με τα ΕΛΠΕ».
Και ο Γιάννης Μανιάτης δίνει μια γεύση των αναμενόμενων οικονομικών ω­φελειών: «Αν π.χ. το οικόπεδο ‘‘Κυπαρισσιακός’’ έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με το οικόπεδο ‘‘Πατραϊκός’’, που έχουμε κατακυρώσει από το 2014 στα ΕΛΠΕ, κάθε χρόνο το Ελληνικό Δημόσιο θα έχει έσοδα 150.000.000 ευρώ, δηλαδή 4,5 δισ. ευρώ στην 30ετή λειτουργία της μονάδας, όλα στο ‘‘Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γενεών’’, για τις συντάξεις των ελλήνων συνταξιούχων, κατά το αντίστοιχο Νορβηγικό Ταμείο, όπως έχει νομο­θετηθεί το 2013. Επιπλέον, 30.000.000 ευρώ για την τοπική κοινωνία, ήτοι σύνολο 900.000.000 ευρώ στα 30 χρόνια».

Και ο πρώην υπουργός τονίζει: «Πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά. Δεν έχουμε πλέον περιθώ­ρια για άλλο χαμένο εθνικό χρόνο».


Σχολιάστε εδώ