Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αναφερόμουνα στην περίπτωση ορισμένων δήμων οι οποίοι δυστυχώς τιμολογούνε πολύ φθηνά

Μ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αναφερόμουνα στην περίπτωση ορισμένων δήμων οι οποίοι δυστυχώς τιμολογούνε πολύ φθηνά

Ο βουλευτής της ΝΔ, κος Μπάμπης Παπαδημητρίου, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Με αφορμή τη δήλωσή του για το νερό 

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Αναφερόμουνα στην περίπτωση ορισμένων δήμων οι οποίοι δυστυχώς τιμολογούνε πολύ φθηνά το νερό και αυτό είναι πρόβλημα. Δεν υπάρχει ενιαία τιμή νερού στην Ελλάδα, αναφέρθηκα στο παράδειγμα ενός δήμου που έχει 77 διαφορετικές τιμές για το νερό, είναι ένας δήμος που έχει προκύψει βέβαια από τις συνενώσεις.  Αυτό που ζήτησα στην επιτροπή είναι να συζητήσουμε το θέμα της σπατάλης, της τιμολόγησης, όλο το θέμα νερό.

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Σε ορισμένους δήμους θα χρειαστεί να ακριβύνει. Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό για αυτό και πρέπει να το προσέξουμε, σε περιπτώσεις που έχει τιμολογηθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να σπαταλιέται και να καταλήγουμε να έχουμε τελικώς ακόμη και σε αυτούς τους δήμους κακή ποιότητα νερού, νομίζω ότι είναι μια εσφαλμένη πρακτική. Αυτό που ζήτησα από την επιτροπή ήταν να συζητήσουμε το θέμα από εκεί και πέρα είναι κακή πολιτική πρακτική να παίρνεις μια φρασούλα και να λες ότι αυτός ζητά ή γίνεται προπομπός μιας αύξησης που θα γίνει στην τιμή του νερού αν ιδιωτικοποιηθεί η ΕΥΔΑΠ και δεν ξέρω τι άλλο. Είναι εντελώς διαφορετικά πράγματα και είναι κακό για τους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι δυστυχώς καθιερώνουν τέτοιου είδους πολιτικές πρακτικές. 

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Το θέμα της τιμής, δεν είναι το μόνο και δεν είναι το πρώτο που θα κάνεις, υπάρχουν πολλοί μηχανισμοί για να μπορέσεις να οργανώσεις σωστά τη διαχείριση του νερού όμως και η τιμή είναι από τους παράγοντες που παίζουν καθοριστικό ρόλο.  Είναι κακό όταν μια συζήτηση η οποία γίνεται για το τι πρέπει να συζητήσει η επιτροπή την παίρνουμε και την κάνουμε σύνθημα δυστυχώς υπάρχει πρόβλημα, για αυτό ευθύνεται το κόμμα που το έκανε βέβαια. …Οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ που το κάναν, το κάναν από μια ένδεια αυτής της περιόδου αντιπολιτευτικής, δεν έχουν τι να πουν. 

Ερωτηθείς ποιος είναι στόχος για την ανάπτυξη

Μ.ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: Όλα δείχνουν ότι μπορούμε να πάμε σε καλύτερο ρυθμό ανάπτυξης αρκετά σημαντικό. Δηλαδή εκεί που κανονικά θα έβαζε κάτι κάτω από το 2, παρόλο ότι έλεγε ότι θα βάλει πάνω από το 2 ο κ. Τσακαλώτος ξέραμε ότι δεν θα μπορούσε να το βάλει και να είναι ρεαλιστικό, τώρα νομίζω θα βάλουμε κάτι πάνω από το 2 και κάτω από το 3 με στόχο φυσικά να πάρει και άλλο μπροστά η οικονομία και να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τα όποια προβλήματα ενδεχομένως θα εμφανιστούν στην παγκόσμια οικονομία και να πάμε μετά πάνω από το 3 δηλαδή προς το 4% που ήταν ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης.


Σχολιάστε εδώ