Συνεχίζεται το ξεπούλημα…

Συνεχίζεται το ξεπούλημα…

Θα μείνει τελικά σε αυτήν τη χώρα τίποτα… ελληνικό;

Στο φουλ δουλεύει η μηχανή των ιδιωτικοποιήσεων και, όπως δείχνει το χθες, πολλοί από τους κρατικούς Οργανισμούς που πέρασαν σε ιδιωτικά χέρια βού­λιαξαν και έχουν μείνει μόνο οι σκελετοί τους. Εκτός από τα μονοπωλιακά φιλέτα, όπως ο ΟΤΕ και ο πρώην κολοσσός των Βαλκανίων, η ΔΕΗ, που βαδίζει στον ίδιο δρόμο, ήδη έχει πάρει σειρά η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ με την πώληση κι άλλου ποσοστού του Δημοσίου, όπως προανήγγειλε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς.
Είπε συγκεκριμένα: «Οι επενδύσεις στα δίκτυα μεταφοράς και διανομής θα επιταχυνθούν με την (…) εισαγωγή ιδιωτικών κεφαλαίων».

Στο μεταξύ, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς οι ιδιωτικοποιήσεις για το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», τα ΕΛΠΕ, όπου μοναδικός πωλητής είναι το Δημόσιο, και τη ΔΕΠΑ.

Για τα ΕΛΠΕ το πωλητήριο έχει αναρτηθεί μόνο από το Δημόσιο, που κατέχει το 35%, η αξία του οποίου υπολογίζεται κοντά στο 1 δισ. ευρώ (το 45,47% έχει ο Όμιλος Λάτση μέσω της Paneuropean).

Η τρέχουσα κεφαλαιοποίηση των ΕΛΠΕ ανέρχεται σε 2,8 δισεκατομμύρια ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες η τιμή της μετοχής έχει ξεπεράσει τα 7 ευρώ και είναι πάνω από 9 ευρώ, που σημαίνει ότι η αξία των ΕΛΠΕ έχει αυξηθεί κατά 500 με 600 εκατ. ευρώ.

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ