Σαββέρια Μαργιολά: Έξι χρόνων, μου έδωσε ο Μακεδόνας το μικρόφωνο να τραγουδήσω…

Σαββέρια Μαργιολά: Έξι χρόνων, μου έδωσε ο Μακεδόνας το μικρόφωνο να τραγουδήσω…

ις του πατέρα και του παππού μου να παίζουν μουσική μέσα στο σπίτι μας και της γιαγιάς μου Σοφίας να τραγουδάει. Μέσα από αυτούς ανακάλυψα τη μαγεία της μουσικής, την κατάλαβα, την αγάπησα βαθιά και μεγαλώνοντας συνειδητοποίησα τη δική μου ανάγκη να εκφράζομαι μέσα από αυτήν».

«Λόγω του επαγγέλματος του πατέρα μου είχα την τύχη να απολαύσω από παιδί τον μουσικό κόσμο. Θυμάμαι σαν να ήταν χθες την πρώτη μου ηχογράφηση στο στούντιο, μαζί με τον αδελφό μου. Σε ηλικία δέκα ετών ηχογραφήσαμε έναν ολόκληρο δίσκο με παιδικά τραγούδια. Αξέχαστη είναι και η πρώτη φορά που ανέβηκα στη σκηνή. Ήμουν έξι χρόνων όταν στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας, σε μια καλοκαιρινή συναυλία της Άλκηστης Πρωτοψάλτη και του Κώστα Μακεδόνα εκείνος μου έδωσε το μικρόφωνο και τραγούδησα τα ‘‘Μαργαριτάρια’’ μαζί με την ορχήστρα».

«Η σπουδαία Μαρινέλλα μού είχε πει να δουλεύω σκληρά, να παρατηρώ και να έχω ‘‘γερό στομάχι’’. Μέσα στα χρόνια που ασχολούμαι με τη μουσική θυμήθηκα πολλές φορές τα λόγια της. Αυτός ο χώρος είναι πολύ όμορφος, αλλά ταυτόχρονα πολύ σκληρός και απαιτητικός.

Έχω έναν γάτο και πλέον δύο σκυλιά. Τον γάτο μου τον λέω Ξανθούλη γιατί είναι κατάξανθος και τον μάζεψα νεογέννητο από ένα πάρκο. Είναι μια σχέση εξάρτησης και ανιδιοτελούς αγάπης που με κάνει καλύτερο άνθρωπο».

Υπογραφή: Σαββέρια Μαργιολά, τραγουδίστρια («Το όνομά μου το κληρονόμησα από την προγιαγιά μου, που ήταν Λευκαδίτισσα».)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φώτης Ανδρικόπουλος, Σαββέρια Μαργιολά – Πως να ημερέψει το μυαλό – Official Audio Video – Συλλογή, «Καλλιτεχνικά Επιχειρείν Εστί Φιλοσοφείν»


Σχολιάστε εδώ