«Διέγραψε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Μητσοτάκης και αγκάλιασε τον Ελευθέριο Βενιζέλο

«Διέγραψε» τον Κωνσταντίνο Καραμανλή ο Μητσοτάκης και αγκάλιασε τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Οργή στους Καραμανλικούς

Βαρύ είναι το κλίμα στις τάξεις των καραμανλικών στελεχών για τον Κυρ. Μητσοτάκη, με αφορμή όσα είπε και –κυρίως– όσα δεν είπε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την οργή τους έχει προκαλέσει το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επέλεξε να κλείσει την ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς με εκτενείς αναφορές στον Ελευθέριο Βενιζέλο.

Είπε συγκεκριμένα: «Θα κινηθούμε με οδηγό τα λόγια-παρακαταθήκες του Βενιζέλου. Ο αγώνας είναι και πάλι ‘‘δυσχερής’’, η εμμονή μας όμως σε αυτόν παραμένει ‘‘ακατάβλητη’’».

Ενώ δεν είπε ούτε λέξη για τον ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και σύμβολο για τη Μακεδονία, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ελλάδας, τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Όχι μόνο στην ομιλία αλλά και γενικότερα κατά τη διήμερη παραμονή του στη Θεσσαλονίκη. Αγνοώντας με τον τρόπο αυτό –όπως σημειώνουν– την προσφορά του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην παράταξη αλλά και στη χώρα. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες τους τα καραμανλικά στελέχη κάνουν λόγο για προσβολή προς την ιστορία της παράταξης αλλά και προς το πρόσωπο του ιδρυτή.

Η στάση πάντως αυτή του Κυρ. Μητσοτάκη δεν αποτελεί έκπληξη, αν κρίνει κανείς από την τακτική που ακολουθεί αφότου έγινε αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας έναντι του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή. Με πιο πρόσφατο «κρούσμα» το γεγονός ότι δεν θεώρησε σκόπιμο και αναγκαίο να υπερασπιστεί τον Κ. Καραμανλή στην επίθεση που εξαπέλυσε προεκλογικά εναντίον του ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλ. Τσίπρας. Δεν το είχε κάνει σε ανάλογη περίπτωση και παλαιότερα, ενώ ανάλογη στάση είχε τηρήσει και στις επιθέσεις σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού από την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.


Σχολιάστε εδώ