Όλγα Κεφαλογιάννη: Άμεση η ανάγκη επέκτασης των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας – Ερώτηση στη Βουλή

Όλγα Κεφαλογιάννη: Άμεση η ανάγκη επέκτασης των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας – Ερώτηση στη Βουλή

To θέμα της συνολικής αντιμετώπισης της βίας στο κέντρο της Αθήνας, θέτει με ερώτησή της προς τον αρμόδιο Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη η Όλγα Κεφαλογιάννη. Η βουλευτής Α’ Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνει πως μετά από μία τετραετία αδιαφορίας για τη βία και την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά καθώς, όπως λέει, από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, κατέστη σαφές ότι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα.

Η κ. Κεφαλογιάννη αναφέρεται μεταξύ άλλων στις περιπολίες των ανδρών της ΕΛΑΣ που είναι πλέον ορατές και πυκνές αλλά και στις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια για την πάταξη της παραβατικότητας και της βίας που, όπως επισημαίνει, είναι συστηματικές. Με αφορμή όμως το αιματηρό επεισόδιο της Πλατείας Αμερικής το βράδυ της Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, η βουλευτής της ΝΔ υπογραμμίζει την άμεση ανάγκη επέκτασης των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, συνολικά.

«Η αποκατάσταση της ασφάλειας θα αναβαθμίσει τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και θα συμβάλει στην επιστροφή των κατοίκων που αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν λόγω υποβάθμισης τους» τονίζει η κ. Κεφαλογιάννη η οποία και ζητά να ενημερωθεί από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τις κινήσεις που προτίθεται να κάνει για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία των κατοίκων της Αθήνας, π.χ. στην Πλατεία Αμερικής, στην υπόλοιπη περιοχή κατοικίας στα Πατήσια και σε άλλα κεντρικά σημεία των Αθηνών.

Η ερώτηση της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη:

Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου 2019
Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

ΘΕΜΑ : Η αντιμετώπιση της βίας στο κέντρο της Αθήνας, συνολικά.

Μετά από μία τετραετία αδιαφορίας για τη βία και την παραβατικότητα στο κέντρο της Αθήνας, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα αυτά.

Από τις πρώτες ημέρες της νέας κυβέρνησης, κατέστη σαφές ότι η ασφάλεια και η προστασία των πολιτών είναι προτεραιότητα.

Οι περιπολίες των ανδρών της ΕΛΑΣ είναι πλέον ορατές και πυκνές. 

Οι συνεχιζόμενες επιχειρήσεις της ΕΛΑΣ στα Εξάρχεια για την πάταξη της παραβατικότητας και της βίας είναι συστηματικές.

Δυστυχώς, όμως περιστατικά, όπως το αιματηρό επεισόδιο της Πλατείας Αμερικής το βράδυ της  Κυριακής 16 Σεπτεμβρίου, υπογραμμίζουν την άμεση ανάγκη επέκτασης των επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ στο κέντρο της Αθήνας, συνολικά.

Η αποκατάσταση της ασφάλειας θα αναβαθμίσει τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και θα συμβάλει στην επιστροφή των κατοίκων που αναγκάστηκαν να τις εγκαταλείψουν λόγω υποβάθμισης τους.

Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1.- Τι προβλέπεται για την αποκατάσταση της νομιμότητας και την προστασία των κατοίκων της Αθήνας, π.χ. στην Πλατεία Αμερικής, στην  υπόλοιπη περιοχή κατοικίας στα Πατήσια και σε άλλα κεντρικά σημεία των Αθηνών ;


Σχολιάστε εδώ