Σταμάτης Κραουνάκης: Είμαι μουλάρι…

Σταμάτης Κραουνάκης: Είμαι μουλάρι…

«Έχοντας φωνάξει, βρίσει, τσακωθεί με ανθρώπους, κατάλαβα ότι αυτό που δεν αντέχω είναι το να με βγάλεις τρελό. Πες μου ότι στηρίζεις κάτι επειδή έχεις ανά­γκη, και θα το βουλώσω. Μη μου λες ότι είχαμε πει άλλα από αυτά που εγώ είχα καταλάβει. Ας κρατήσουμε μια ηθική στάση. Ο τόπος μας, το φως του, τα νερά του, η ομορφιά γύρω μας που δεν υπάρχει περίπτωση να μη μας πάρει το μυαλό – είναι αρκετά όλα αυτά για να μη γίνει κανείς χλιμίντζουρας».

«Παιδιά, ας το πάρουμε απόφαση, δεν θα βάλουμε μυαλό σε κανέναν. Κάποτε, παρά τις επιμέρους διαφωνίες, υπήρχε μια ομοούσια πίστη στην τέχνη. Δεν συνέβαινε αυτό το αίσχος το σημερινό που βγαίνει ο πάσα ένας και κουνάει το δάχτυλο. Αυτούς που δεν νιώθουν βέβαια δεν θέλουμε καν να τους νουθετήσουμε, επομένως ας φτιάξουμε εμείς τα ορφανά το δικό μας κλαμπ επιθυμιών και ας ζήσουμε χωρίς αυτούς. Η δυστυχία πολύ γρήγορα θα χτυπήσει την πόρτα τους και δεν θα ξέρουν καν τι δυστυχία είναι. Ο άνθρωπος που παριστάνει ότι δεν βλέπει τα βάσανα των άλλων αργά ή γρήγορα το πληρώνει.

Δεν πρέπει να γίνει κόμμα το ‘‘Κλαμπ Επιθυμιών’’, θα καταστραφεί. Το τι θα ψηφίσω σχεδόν δεν με απασχολεί πια. Μπορεί και τίποτα. Το κόμμα που πάει να φτιάξει ο Τσίπρας, ας πούμε, δεν με αφορά. Δεν τον θέλω τον Κουβέλη, που ήταν στην τρικομματική, στα πόδια μου – με βάση το δικό μου αίσθημα δικαίου πάντα. Είμαι πιο μουλάρι, δεν μου αρέσει να δίνεται συγχωροχάρτι σε όλους. Όπως δεν θέλω τη Σεμίνα Διγενή στο ΚΚΕ. Με ποια διαπιστευτήρια επιλέγεται από τον Περισσό; Τις εκπομπές της; Το θεωρώ άδικο, μάταιο, προδοσία απέναντι στους πιστούς. Ως χαρακτήρας δεν αντέχω αυτή την ελαστικότητα».

Υπογραφή: Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης

Φωτό: ogdoo.gr


Σχολιάστε εδώ