Κρίσιμος παράγοντας η Σαουδική Αραβία

Κρίσιμος παράγοντας η Σαουδική Αραβία

Η πολύκροτη υπόθεση της πώλησης αμυντικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, που δεν προχώρησε τελικά λόγω των αποκαλύψεων που είχαν γίνει και είχαν οσμή σκανδάλου, έχει πλήξει τις σχέσεις της Ελλάδας με μία από τις πιο ισχυρές αραβικές χώρες.

Και αυτό σε μια στιγμή που η Σαουδική Αραβία είναι ο πυλώνας που στηρίζει όσες χώρες της περιοχής αντιτίθενται στην επεκτατική πολιτική της Τουρκίας στη Μέση Ανατολή, στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Βόρεια Αφρική. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας Ιμπραήμ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Ασάφ επισκέφθηκε την Κύπρο και στις συνομιλίες του με τον Νίκο Χριστοδουλίδη δήλωσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ο βασικός σύμμαχος στην περιοχή και καταδίκασε τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο σαουδάραβας υπουργός μάλιστα ανακοίνωσε και στρατιωτική συνεργασία με την Κύπρο. Και φυσικά, πέραν των άλλων ωφελημάτων από αυτήν τη συνεργασία, δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον κρίσιμο ρόλο της Σαουδικής Αραβίας στο Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης, στον οποίο μέχρι τώρα αλωνίζει η Τουρκία, υποστηρίζοντας διαρκώς θέσεις που στρέφονται εναντίον του Ελληνισμού, είτε αφορούν τη Θράκη είτε τη στήριξη προς το ψευδοκράτος.

Απλώς το επισημαίνουμε για να έχουμε υπόψη μας το λάθος που γίνεται από την Αθήνα και στην υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας, που αντί να εκμεταλλευθούμε το αντιτουρκικό κλίμα στο Ριάντ και να σπεύσουμε να συζητήσουμε τα περιφερειακά ζητήματα και την προσέλκυση επενδύσεων από τη Σαουδική Αραβία, μια χώρα που υφίσταται πίεση σε όλα τα μέτωπα από τον στρατηγικό αντίπαλό της, την Τουρκία, προτιμούμε να την αγνοούμε…

[email protected]

Φωτό: philenews.com


Σχολιάστε εδώ