«Φωτιές ανάβει» η Novartis στη Βουλή

«Φωτιές ανάβει» η Novartis στη Βουλή

-Αν ο Μητσοτάκης δεν στηρίξει τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, θα φανεί ότι στηρίζει τον Τσίπρα

Η Βουλή θα είναι εκείνη που θα αποφασίσει –με πρωτοβουλία προφανώς της κυβερνητικής πλειοψηφίας– την τύχη της υπόθεσης Novartis, ως προς το πολιτικό σκέλος της. Αν δηλαδή θα περιορισθεί σε μια… εξαντλητική συζήτηση στην Ολομέλεια ή θα περάσει στην επώδυνη διαδικασία της Εξεταστικής Επιτροπής.

Την Παρασκευή διαβιβάσθηκε στη Βουλή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα η δικογραφία από τις έρευνες όσον αφορά τις καταγγελίες για «σκευωρία» με σκοπό τη σπίλωση πολιτικών προσώπων. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναπόφευκτη, καθώς από τις έρευνες, αλλά κυρίως τις καταθέσεις οι δικαστικοί λειτουργοί «σκόνταψαν» πάνω σε πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα σ’ αυτούς ο πρώην πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας και ο πρώην υπουργός Δ. Παπαγγελόπουλος.

Κατόπιν αυτού, η Βουλή θα κληθεί σύ­ντομα να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να αναζητηθούν οι τυχόν πολιτικές και ποινικές ευθύνες των προσώπων που έχουν καταγγελθεί –από πολιτικούς και δικαστικούς– ότι μετείχαν ενεργά στις μεθοδεύσεις σχετικά με τη Novartis.

Σε δηλώσεις προ ημερών στη Θεσσαλονίκη ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν προτίθεται να μετατρέψει το Κοινοβούλιο σε «βιομηχανία Εξεταστικών». Διευκρίνισε ότι τον πρώτο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη, αλλά αν προκύψει θέμα για πολιτικά πρόσωπα τότε αναγκαστικά θα ασχοληθεί η Βουλή.

Η απόφαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Β. Πλιώτα να στείλει τη δικογραφία στη Βουλή ήταν εν πολλοίς συνέπεια όσων ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι Αντ. Σαμαράς και Β. Βενιζέλος, τα ονόματα των οποίων είχαν εμπλακεί στην υπόθεση με «πρωτοβουλία» της προηγούμενης κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς κατονόμασε τον πρώην υπουργό Δ. Παπαγγελόπουλο, τονίζοντας ότι ήταν εκείνος που με παρεμβάσεις του στους εισαγγελείς κατηύθυνε και μεθόδευσε τις δικαστικές εξελίξεις και πιο συγκεκριμένα την άσκηση διώξεων κατά των πολιτικών. Κατονόμασε και τον Αλ. Τσίπρα, επισημαίνοντας ότι όλα αυτά έγιναν με τη σύμφωνη γνώμη του.

Τον πρώην πρωθυπουργό κατονόμασε στη διάρκεια της κατάθεσής του και ο Β. Βενιζέλος. Αντίθετα, ο Δ. Αβραμόπουλος, όπως δήλωσε ο ίδιος τουλάχιστον, δεν ανέφερε ονόματα. «Δεν με ενδιαφέρουν τα ονόματα. Στόχος μου είναι να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης. Να τιμωρηθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι», υπογράμμισε. Απαντώντας στον κ. Σαμαρά, ο κ. Παπαγγελόπουλος τον κατηγόρησε ότι αναζητεί απεγνωσμένα πέντε λεπτά δημοσιότητας επειδή βρίσκεται στο περιθώριο. «Ο κ. Σαμαράς, από ό,τι φαίνεται, δεν έχει δουλειά να κάνει και μηρυκάζει τα ίδια και τα ίδια», πρόσθεσε.


Σχολιάστε εδώ