Φώφη προς Μητσοτάκη: Καμία συναίνεση στον εκλογικό νόμο

Φώφη προς Μητσοτάκη: Καμία συναίνεση στον εκλογικό νόμο

Να οχυρώσει τον πολιτικό του χώρο θα επιχειρήσει την επόμενη περίοδο το Κίνημα Αλλαγής, με τη Φώφη Γεννηματά να ξορκίζει την εσωστρέφεια, μετά και τα τελευταία κρούσματα που καταγράφηκαν, με κυριότερο τη στάση του Παύλου Γερουλάνου.

Είναι πλέον μονόδρομος για το ΚΙΝΑΛ η επιθετική προσέγγιση έναντι της κυβέρνησης, ενώ μένει να φανεί σε τι ένταση θα φτάσει η επιθετική ρητορική εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι ο Αλ. Τσίπρας ετοιμάζεται να παραστεί και πάλι τις επόμενες ημέρες στη Σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, ενώ και από τη ΔΕΘ έκανε και πάλι άνοιγμα σε ψηφοφόρους του ευρύτερου χώρου.

Η Φώφη Γεννηματά έχει αποφασίσει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για συναίνεση ούτε κατ’ ελάχιστο σε κρίσιμα ζητήματα, όπως, π.χ., στον εκλογικό νόμο.

Γι’ αυτό και στην ομιλία της στο «Βελλίδειο», στην αρχή της προηγούμενης εβδομάδας, απάντησε στον πρωθυπουργό και σε όσα είπε στη συνέντευξή του την περασμένη Κυριακή, ότι χωρίς τις 200 ψήφους για άμεση κατάργηση της απλής αναλογικής «η επόμενη κάλπη θα είναι διπλή».

«Ας γνωρίζει ο κ. Μητσοτάκης ότι τυχόν επανάληψη διατάξεων που μετατρέπουν τις λαϊκές μειοψηφίες σε κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες θα μας βρει δυναμικά απέναντι», τόνισε η Φ. Γεννηματά, δίνοντας και το στίγμα του ΚΙΝΑΛ, το οποίο δεν προτίθεται να πει ναι στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ακόμα και εάν η κυβέρνηση αποδεχθεί το αίτημα για αναλογικότερο μπόνους.


Σχολιάστε εδώ