Ενιαία (και τελευταία) παράταση για το Κτηματολόγιο

Ενιαία (και τελευταία) παράταση για το Κτηματολόγιο

Tο στίγμα των προθέσεών του σε σχέση με το Κτηματολόγιο έδωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος, μιλώντας την περασμένη εβδομάδα στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος 07:00».

Ο Κωστής Χατζηδάκης τόνισε ότι δίνονται παρατάσεις όπου είναι εύλογο και αναγκαίο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι δεν πρέπει την τελευταία μέρα να πηγαίνουμε στην εφορία, την τελευταία μέρα να δηλώνουμε το ακίνητο στο Κτηματολόγιο.

Σε σχέση με τα πρόστιμα, ο υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε πως υπάρχει ένας νόμος που ήδη το προβλέπει, για την ακρίβεια προβλέπει υψηλότερα τέλη για όσους δεν υποβάλλουν εμπρόθεσμα τη δήλωση ιδιοκτησίας τους. Τόνισε όμως ότι δεν θέλουν να αιφνιδιαστεί κανείς, αλλά να υπάρχει ένα εύλογο χρονικό διάστημα που θα μπορέσουν όλοι να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους, καθώς υπάρχουν δυσκολίες.

Όπου είναι αναγκαίο θα δοθεί παράταση, αλλά θα οριοθετηθεί ένα χρονικό σημείο για το οποίο θα υπάρξουν ανακοινώσεις, το οποίο θα είναι και η τελική προθεσμία για κάθε περιοχή.

«Επειδή πρέπει να τελειώνει το Κτηματολόγιο, όχι για εμένα και για την κυβέρνηση, αλλά για όλους μας, επειδή πρέπει να μπει τάξη, για να προχωρήσει η αγορά των ακινήτων, να υπάρχει βεβαιότητα, να γίνουν καινούργιες δουλειές, θα πρέπει να κλείσει κάποια στιγμή το Κτηματολόγιο», κατέληξε ο Κωστής Χατζηδάκης.


Σχολιάστε εδώ