Τρύφων Αλεξιάδης: Όλοι αυτοί που φώναζαν για τους άδικους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μας πούνε τι άλλαξε μέχρι στιγμής – Περιμένουμε το φορολογικό νομοσχέδιο…

Τρύφων Αλεξιάδης: Όλοι αυτοί που φώναζαν για τους άδικους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ να μας πούνε τι άλλαξε μέχρι στιγμής – Περιμένουμε το φορολογικό νομοσχέδιο…

«Θεωρώ ότι πρέπει όλες οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα πλαίσια που καθορίζει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και το ίδιο το κόμμα, δεν χρειάζεται να βάζουμε ο καθένας την προσωπική του στρατηγική.  …Αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση και την εμπειρία από το 1974 μέχρι σήμερα, πολύ δύσκολα πολιτικοί οι οποίοι έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι θα αποδειχθεί ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο θα παραπεμφθούν και θα δικαστούν.

Αυτά ισχύουν για τους υπόλοιπους απλούς πολίτες, για τους πολιτικούς υπάρχουν ένα ολόκληρο κύκλωμα το οποίο τους προστατεύει και πολύ δύσκολα να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε ο Τρύφων Αλεξιάδης αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τις δηλώσεις του κ.Παπαδόπουλου μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κος Τρύφων Αλεξιάδης, στην εκπομπή «Να ‘χαμε, να λέγαμε» με τους δημοσιογράφους Ανδρέα Παπαδόπουλο και Κώστα Παπαχλιμίντζο μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για το φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης

Τ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Εμείς θα στηρίξουμε οτιδήποτε θετικό και θα αντιπαλέψουμε οτιδήποτε αρνητικό όπως και το κάναμε ήδη στον ΕΝΦΙΑ που παρά τις διαφωνίες μας ψηφίσαμε τις σχετικές διατάξεις. Προσέξτε όμως η  Θεσσαλονίκη μας έδωσε το πλαίσιο ως προς το τι πρόκειται να γίνει από την κυβέρνηση, ξέρουμε λοιπόν ότι πολλά από αυτά τα οποία υποσχέθηκαν προεκλογικά τώρα παραπέμπονται στις καλένδες ή δεν θα γίνουν, και ξέρουμε πολύ καλά ότι ο κόσμος πλέον συγκρίνει υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο από τη μια και από την άλλη πλευρά. Εμείς αναμένουμε το φορολογικό νομοσχέδιο να δούμε ακριβώς τι θα έχει και αναμένουμε επιτέλους τα στελέχη της ΝΔ τα οποία είχαν βραχνιάσει προεκλογικά να εξαγγέλλουν ότι θα καταργηθούν οι 29 «άδικοι» φόροι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου, ότι θα αλλάξει ο τρόπος υπολογισμού των εισφορών κλπ περιμένουμε κάποιος να τους θέσει το ερώτημα «όλα αυτά που λέγατε ρε παλικάρια τι γίνανε, τα ξεχάσατε;». Όλοι αυτοί που φώναζαν για τους άδικους φόρους του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι αυτοί που κάναν υπολογισμούς και λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε 80% επιβάρυνση φόρου και άλλα τέτοια που δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα περιμένουμε τώρα θα βγουν και να μας πούνε τι άλλαξε μέχρι στιγμής και τι θα αλλάξει στα φορολογικά με τη ΝΔ. Γιατί αυτή η μείωση του συντελεστή στο φόρο των επιχειρήσεων από το 28 στο 24 βεβαίως και είναι ένα θετικό βήμα, και εμείς τα είχαμε ξεκινήσει αυτά αλλά δεν αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρηματιών, αφορά μια συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρηματιών που έχουν κέρδη και θα δουν να ωφελούνται και κυρίως τις μεγάλες και τις πολύ μεγάλες κερδοφόρες επιχειρήσεις. Πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου όλα θα έχουν αποκαλυφθεί με την έννοια ότι θα ξέρουμε στο χαρτί γραμμένα το τι πρόκειται να γίνει και ο προϋπολογισμός θα έχει τι έγινε το 2019 και κυρίως το τι προγραμματίζουν για το 2020.

Αναφορικά με το σκάνδαλο Novartis και τις δηλώσεις του κ.Παπαδόπουλου

Τ. ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ: Ποτέ δεν σχολιάζω δηλώσεις άλλων συντρόφων και βουλευτών θα ήταν ένα ατελείωτο γαϊτανάκι. Θεωρώ ότι πρέπει όλες οι δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στα πλαίσια που καθορίζει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας και το ίδιο το κόμμα, δεν χρειάζεται να βάζουμε ο καθένας την προσωπική του στρατηγική. Σε ότι αφορά όμως γενικά τα θέματα αυτά αυτές τις μέρες γίνεται μια προσπάθεια κάποιοι να ξεπλύνουν το τεράστιο σκάνδαλο Novartis , να παρέμβουν στο έργο της Δικαιοσύνης και να μην ξεχνάτε ότι στη Βουλή αυτή την περίοδο υπάρχει παραπομπή από τη Δικαιοσύνη για το θέμα του σκανδάλου Novartis που αφορά πολιτικό πρόσωπο, δεν καταλαβαίνω λοιπόν όλον αυτό τον κουρνιαχτό και την ανησυχία.  Αν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση και την εμπειρία από το 1974 μέχρι σήμερα, πολύ δύσκολα πολιτικοί οι οποίοι έχουν βάλει το δάχτυλο στο μέλι θα αποδειχθεί ότι έχουν κάνει κάτι τέτοιο θα παραπεμφθούν και θα δικαστούν. Αυτά ισχύουν για τους υπόλοιπους απλούς πολίτες, για τους πολιτικούς υπάρχουν ένα ολόκληρο κύκλωμα το οποίο τους προστατεύει και πολύ δύσκολα να τεκμηριωθεί κάτι τέτοιο.

 


Σχολιάστε εδώ