Songs for the Lady – Στο πλαίσιο του Athens Baroque Festival 2019

Songs for the Lady – Στο πλαίσιο του Athens Baroque Festival 2019

Η σοπράνο Ηλέκτρα Παπασιμάκη και η οργανίστα Stefanie Köpfler-Bertels έρχονται από τη Γερμανία στο πλαίσιο του Athens Baroque Festival 2019, για να παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα γεμάτο κατάνυξη.

Την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 19:00, στη συναυλία τους με τον τίτλο Songs for The Lady περικλείουν μία ιδιαίτερη επιλογή τραγουδιών, γραμμένα για την Παναγία από το Μεσαίωνα έως το όψιμο Μπαρόκ, για φωνή και όργανο.

Οι χαρακτηρισμοί που έχουν δοθεί στο πρόσωπο της Παναγίας είναι πολλοί: η παρθένος, η λαμπρή, η φωτεινή, αυτή με το ιερό στήθος, η όμορφη, η ευλογημένη, η κλαίουσα, η λουσμένη με φως… Η μορφή της Παναγίας έχει στο πέρασμα των χρόνων εμπνεύσει και στιγματίσει σαν άλλη μια μούσα την ποίηση και την μουσική. Υμνείται, τραγουδιέται και προκαλεί τον καλλιτέχνη στην υπερβολή.

Οι επιλογές του προγράμματος ξεκινάνε από τον Μεσαίωνα και τις Cantigas de Santa Maria του Αλφόνσο Ι΄ της Καστίλης, περνάνε στην Αναγέννηση και σε ύμνους και μοτέτα των: G. Cavazzoni, B. Tromboncino και L. G. da Viadana, καταλήγοντας στο Μπαρόκ και τα φωνητικά έργα των: N. Monferatto, A. Grandi, G. Frescobaldi, F. Sances, και G. F. Händel.

Οι δύο μουσικοί συνεργάζονται συχνά επί σκηνής και δραστηριοποιούνται σολιστικά και διδακτικά στη Γερμανία και την Ελβετία.

Θα προηγηθεί εισήγηση – διάλεξη με θέμα: “Vergine bella: Μαριανισμός και Μεσαιωνική Μουσική” που επιμελείται και παρουσιάζει ο Δημήτρης Κούντουρας – Διδάκτορας ιστορικής Μουσικολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ώρα έναρξης: 18:30.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019
Ώρα:19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
12€ / 7€
Κρατήσεις στο: [email protected]

Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θόλου 5, Πλάκα, 10556

Athens Baroque Festival 2019
https://athensbaroquefestival.com/


Σχολιάστε εδώ