Σε ποιους πούλησαν τα πυρομαχικά που άρπαξαν από τη Λέρο;

Σε ποιους πούλησαν τα πυρομαχικά που άρπαξαν από τη Λέρο;

Πιάστηκαν στη φάκα… – Τους πρόδωσαν οι κάμερες

Θέμα χρόνου είναι η εξιχνίαση της υπόθεσης με την κλοπή πυρομαχικών από μονάδα του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Στο μικροσκόπιο των αρχών βρίσκονται ένας αποθηκάριος που έχει πάρει μετάθεση σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας και δύο μέλη της Ομάδας Υποβρυχίων Καταστροφών (ΟΥΚ) που έχουν αποστρατευθεί. Και οι τρεις είχαν πρόσβαση στην αποθήκη πυρομαχικών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αρχές έχουν στη διάθεσή τους και υλικό από τις κάμερες, που καταγράφουν τόσο την κλοπή των όπλων, όσο και την απομάκρυνσή τους από το στρατόπεδο. Πρόκειται για βαρύ οπλισμό, όπως αντιαρματικά τελευταίας τεχνολογίας, αμυντικές χειροβομβίδες, οπλοβομβίδες κατά προσωπικού, εκρηκτικές ύλες κ.ά. Κατά δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, η κλοπή έγινε σταδιακά, ενώ από τα στοιχεία προκύπτει ότι όλα ξεκίνησαν μετά τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε από τον έλεγχο που είχε γίνει δεν είχε προκύψει κανένα πρόβλημα.

Διιστάμενες ήταν μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής οι πληροφορίες σχετικά με τη στάση των τριών συλληφθέντων. Αρχικά είχαν διαρρεύσει πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας εκ των τριών έχει παραδεχθεί τη συμμετοχή του στην κλοπή. Αργότερα, ωστόσο, νεότερες πληροφορίες μιλούσαν για το ακριβώς αντίθετο. ‘

Από τις ανακρίσεις οι αρχές, πέρα από τις ακριβείς συνθήκες της κλοπής των πυρομαχικών, θέλουν να διακριβώσουν και πού κατευθύνθηκαν αυτά. Αν δηλαδή τα έκλεψαν με δική τους πρωτοβουλία προκειμένου κάποια στιγμή στο μέλλον να τα πουλήσουν μέσω παράνομων οδών ή τα έκλεψαν κατόπιν παραγγελίας από κακοποιούς, τρομοκράτες και… λοιπούς.

Το εξίσου κρίσιμο για την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι να εντοπιστούν τα όπλα και να επιστραφούν στη βάση τους, ώστε να αποκλειστεί έτσι το ενδεχόμενο χρησιμοποίησής τους για παράνομες δραστηριότητες.

Φωτό: protothema.gr


Σχολιάστε εδώ