Για 2.000.000 ευρώ πουλάμε την ελληνική υπηκοότητα!

Για 2.000.000 ευρώ πουλάμε την ελληνική υπηκοότητα!

Εκεί φτάσαμε;

Δεν το χωράει ο νους του Έλληνα.
Να βγάζει στο σφυρί ελληνική κυβέρνηση την ελληνική υπηκοότητα. Άντε να ανεχθείς την άδεια παραμονής, τη λεγόμενη «χρυσή βίζα», για κάποια χρόνια (πέντε χρόνια) σε πολίτες τρίτων χωρών ως… δόλωμα για την απόκτηση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ.

Πρόσφατα, μάλιστα, με τον νόμο 4605/2019 η «χρυσή βίζα» χορηγείται και σε εκείνους που επενδύουν σε μετοχές και ομόλογα.

Τώρα, με νομοσχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση, θα… χορηγείται η ελληνική υπηκοότητα σε πολίτη τρίτης χώρας που αποκτά, κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα αξίας τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ.

Την ελληνική υπηκοότητα μπορεί να πάρει πολίτης τρίτης χώρας ακόμη κι αν έχει αποκτήσει ακίνητη περιουσία αξίας τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ μέσω νομικού προσώπου, υπό την προϋπόθεση ότι οι μετοχές ή τα εταιρικά μερίδια θα ανήκουν εξ ολοκλήρου στον ίδιο, ενώ θα πρέπει επίσης να καθίσταται μόνιμος κάτοικος Ελλάδας με κατοικία αγοραίας αξίας τουλάχιστον 500.000 ευρώ και να καταβάλλει τουλάχιστον 50.000 ευρώ τον χρόνο ως έξοδα συντήρησης της κατοικίας!

Ο μόνος όρος που θέτει το νομοσχέδιο είναι οι… πολιτογραφήσεις να μην ξεπερνούν τις 200 κάθε χρόνο, εκτός κι αν μέχρι να φτάσει στη Βουλή το νομοσχέδιο αυξηθεί ο αριθμός…

Φωτο: bmlaw

 


Σχολιάστε εδώ