Συνάντηση Ευθυμίου – Θεοδωρικάκου για θέματα του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση Ευθυμίου – Θεοδωρικάκου για θέματα του Δήμου και της Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση πραγματοποίησαν την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου και ο Υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, στο γραφείο του Υπουργού Εσωτερικών. Στη συνάντηση παρών ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας, Μανώλης Αντωνάκος.

Κατά τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών θέματα που αφορούν τον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου, αλλά και ευρύτερα θεσμικά αυτοδιοικητικά ζητήματα.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, διατύπωσε και πάλι την ανάγκη για κατεπείγουσα επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών λόγω χρηματοδοτικής υστέρησης του προγράμματος ΕΣΠΑ «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς. Υπογράμμισε ότι η επιχορήγηση από το Υπουργείο Εσωτερικών είναι απαραίτητη προκειμένου κανένα παιδί να μη μείνει εκτός Βρεφονηπιακών Σταθμών και να μην χαθούν θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια, ο Ανδρέας Ευθυμίου ενημέρωσε τον Υπουργό για τις μεγάλες διεκδικήσεις του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου, για τις οποίες του ζήτησε να σταθεί αρωγός, ως Υπουργός της Αυτοδιοίκησης και προς τα συναρμόδια Υπουργεία. Τέλος, ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου κατέθεσε προτάσεις για θεσμικά ζητήματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση, με βάση την εμπειρία του, με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία της.

O κ. Τάκης Θεοδωρικάκος κατανόησε την ουσία των διεκδικήσεων του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου και δεσμεύθηκε για την κοινή δρομολόγηση λύσεων για την επίλυση των σοβαρών τοπικών προβλημάτων.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Δήμαρχος Μοσχάτου – Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, έκανε την εξής δήλωση: «Αρχικά θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στον κ. Τάκη Θεοδωρικάκο, στα καθήκοντά του στο Υπουργείο Εσωτερικών. Κάναμε μια γόνιμη συζήτηση, ενημερώνοντάς τον τόσο για τα προβλήματα του Δήμου μας, όσο και για ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων της Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Θεοδωρικάκος κατανόησε πλήρως την φύση των προβλημάτων που εκθέσαμε κατά τη συζήτησή μας και θεωρώ ότι ως Υπουργός της Αυτοδιοίκησης θα σταθεί στο πλευρό των Δήμων, προκειμένου αυτά τα ζητήματα να επιλυθούν».

Πηγή: moschatotavros.gr


Σχολιάστε εδώ