Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι – Εντύπωση προκαλούν οι 68 πυρκαγιές σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο Λουτράκι – Εντύπωση προκαλούν οι 68 πυρκαγιές σε 24 ώρες σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη παραμένει η σοβαρότερη από τις φωτιές που ξέσπασαν το Σάββατο, αυτή στο Λουτράκι.

Για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκε το Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου, αλλά και αυτό του Προφήτη Ηλία, στο οποίο λειτουργεί και γηροκομείο. .

Προκειμένου να συντονίσει τις δυνάμεις της πυροσβεστικής ο ΓΓ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μετέβει στο σημείο της πυρκαγιάς  ενώ στη φγτιά έφτασαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας, ο βουλευτής Κορινθίας Νίκος Ταγαράς, η βουλευτής Κορινθίας Μαριλένα Σούκουλη και ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Αναστάσιος Γκιολής.

68 φωτιές σε 24 ώρες
Σημειώνεται ότι το 24ωρο από χτες στις 19:00 έως τις 19:00 σήμερα, Σάββατο, εκδηλώθηκαν συνολικά σε όλη την Ελλάδα (με έκταση να παίρνει αυτή στην Κεφαλονιά), 68 δασικές πυρκαγιές, οι περισσότερες από τις οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο, ενώ διατέθηκαν συνολικά 846 πυροσβέστες, 287 οχήματα, 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) και περιοδικά τα εναέρια μέσα δασοπυρόσβεσης. Συνδρομή παρείχαν 17 υδροφόρες και έξι μηχανήματα έργου των Περιφερειών και των ΟΤΑ, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες με εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα.

Πηγή: iefimerida.gr

 


Σχολιάστε εδώ