Κόλαση στη Ζάκυνθο: Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια – Εκκενώθηκε το χωριό Κερί

Κόλαση στη Ζάκυνθο: Η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια – Εκκενώθηκε το χωριό Κερί

Ανεξέλεγκτη η Πυρκαγιά στον Αγαλά Ζακύνθου

H Αστυνομική Διεύθυνση Ζακύνθου και οι υπεύθυνοι πολιτικής προστασίας, έπειτα και από συνεννόηση με τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, διέταξαν προληπτικά την εκκένωση των πρώτων σπιτιών του χωριού.

Στην κατάσβεση μετέχουν από το μεσημέρι οι εναέριες δυνάμεις και πιο συγκεκριμένα δύο αεροσκάφη τύπου Καναντέρ που άρχισαν τις ρίψεις νερού.

Κατόπιν νεότερης επικοινωνίας με τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Γιώργο Στασινόπουλο, ο οποίος παραμένει στο σημείο , σκάφη του λιμενικού , με εντολή του Γενικού Γραμματέα κ.Νίκου Χαρδαλιά βρίσκονται ήδη στη Λίμνη Κερίου , για πιθανή μετακίνηση , όπως χαρακτηριστικά ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε στη ZantePress24, μετακίνηση του πληθυσμού.

Αυτή τη στιγμή , γίνεται μεγάλη προσπάθεια η φωτιά, η οποία έχει παραμένει ανεξέλεγκτη να περιοριστεί και να μην περάσει προς το Κερί , γεγονός όπως που παρεμποδίζεται από τους ισχυρούς ανέμους.

Εκτός του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Στασινόπουλου, στο μέτωπο έχουν μεταβεί, ο Βουλευτής Ζακύνθου κ.Διονύσης Ακτύπης, ο Δήμαρχος κ. Νικήτας Αρετάκης, οι Αντιδήμαρχοι κ.Δημήτρης Κουτσογιάννης και Άγγελος Σεβαστιάδης και ο Πρόεδρος της Τ.Κ.Αγαλά κ. Γιάννης Κλάδης.

Φωτο: zantepress24.gr


Σχολιάστε εδώ