Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και εκδότης Δημήτρης Ρίζος

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος τα ξημερώματα της Παρασκευής, ο οποίος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

Ο Δημήτρης Ρίζος γεννήθηκε το 1936 στην Πρώτη Σερρών.

Είχε τρία παιδιά, τον Χρήστο, τον Αποστόλη και τη Δήμητρα.

Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από τον «Πρωινό Τύπο» της Δράμας.

Είχε δουλέψει στη «Βραδυνή», όπου έγραφε τη στήλη «Κεντρί», μετά όμως τη δολοφονία του Τζώρτζη Αθανασιάδη, όταν και ανέλαβαν την εφημερίδα οι κόρες του, ο Ρίζος αποχώρησε.

Ακολούθησε η «Ακρόπολη», όπου εκεί έγραφε τη στήλη «Ξυπνητήρι».

Το στίγμα του όμως στα δημοσιογραφικά δρώμενα άφησε στον «Ελεύθερο Τύπο». Πήγε στην εφημερίδα όταν εκδότης ήταν ο Άρης Βουδούρης με τη σύζυγό του Λίλιαν. Στον «Ελεύθερο Τύπο» ήταν σύμβουλος έκδοσης και έγραφε τη στήλη «Ανάδελφος», όπου επί των ημερών του η εφημερίδα εκτόξευσε τις πωλήσεις της. Όταν πέθανε το ζεύγος Βουδούρη, ο Δημήτρης Ρίζος ανέλαβε εξ ολοκλήρου την εφημερίδα, αυτό άλλωστε ήταν επιθυμία του Βουδούρη όπως την είχε αποτυπώσει στη διαθήκη του.

Μετά από 15 χρόνια παρουσίας του στον «Ελεύθερο Τύπο» ο Δημήτρης Ρίζος αποχώρησε και το 1994 άνοιξε τον «Αδέσμευτο Τύπο», όπου συνεργάστηκε μαζί με τον Κώστα Μήτση έως το 1998. Η κόντρα τους τότε έφερε κάτι το πρωτοφανές για τα εκδοτικά χρονικά, δύο εφημερίδες με το ίδιο όνομα, αλλά διαφορετικό εκδότη, ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Ρίζου και ο «Αδέσμευτος Τύπος» του Μήτση.


Σχολιάστε εδώ